רשלנות בפענוח CT

  • האם המקרה נחשב כמקרה שלרשנות רפואית
    יוליה | 10/12/2010 19:08

    שלום רב, אבא שלי חולה אונקולוגי, עבר השנה ניתוח ואחר מזה טיפול כימיוטרפי. בסוף טיפול בחודש יוני הוא ביצע בדיקת CT. לפי פיענוח של רדיאולוג באסותא לא נמצאו שם בעיות. גם רופא המטפל בדק (?) את הצילום ואמר שהכל בסדר. בעוד חודש התחילו לאבא כאבים. במשך 3 חודשים הסתובבנו בין הרופאים (אונקולוג, אורולוג, אורתופד) עם תלונות וכל פעם קיבלנו תשובה שלא יכול להיות שמחלה תחזור כל כך מהר וכו". הינו אצל אורתופד והוא אמר שיש לא דלקת. טיפול נגד הדלקת לא עזר. בספטמבר אבא הפסיק ללכת בגלל הכאבים ועבר לכסא גלגלים. הלכתי לאונקולוג ושוב קיבלתי תשובה שלא יתכן שמחלה חזרה. אחרי 3 שבועות בתחילת אוקטובר עשינו בדיקת CT והתברר שיש לו גרורה ענקית באגן בגודל 7סמ! אז התחל האבא לקבל טיפולים: קרינה וכימיאוטרפיה. פנינו לרנטגנולוג נוסף כדי לקבל חוות דעת שניה על תוצאות CT והוא כתב במכתב סיכומי שבבדיקת CT שנעשתה ביוני יש גרורה בגודל 3 ממ. זאת אומרת אם הרופאים היו בודקים אותו עם כל תשומת הלב (בלי להגיד "לא יתכן"), אבא היה עובר ניתוח יחסית קל והיה מקבל סיכוי לא רע להשאר בחיים. אבל עכשיו רופא אונקולוג טוען שלא נוכל להציל אותו! הטעות והרשלנות יכול להעלות לאבא חיים! השאלתי האם יש פה מקום לתביעה, האם זה נחשב כרשלנות רפואית והאם יש לאבא ואמא סיכוי לקבל פיצויים? בתודה, יוליה

    • רשלנות בפענוח CT
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 12/12/2010 10:18

      מתיאור המקרה עולה בבירור כי היתה כאן רשלנות שגרמה נזק לאביך ולפגיעה משמעותית בסיכויי החלמתו. על פי דברייך בבדיקת ה- CT הראשונה רואים בבירור ממצא של 3 מ"מ שגדל בבדיקת ה- CT הבאה ל- 7 ס"מ. אני מניחה שמעבר לנתון זה יש לזמן שחלף גם השלכות נוספות על מצב המחלה. יש בהחלט מקום להיוועץ עם עו"ד מומחה לתביעות רשלנות רפואית לצורך בחינת סיכויי תביעה.