תביעה נגד רופא שיניים

  • כתרים בצבע שונה מהמובטח
    ליאת | 10/12/2010 13:41

    שלום, שמי ליאת ואני בת 27, לפני כ- 4 שנים עברתי שני טיפולי שורש והדבקת כתרים בשתי שיניים קידמיות. קניתי את הכתרים שנחשבו אז הכי טובים ואיכותיים שיש, מסוג זרקוניה. הרופא הבטיח תוצאה בה צבע הכתרים יהיה זהה לצבע השיניים הטבעיות. ואף שלח אותי למעבדה ברחובות בה התאימו לי את הצבע לשיניים הטבעיות שלי. לפני שהדביק לי אותן אמרתי לו כי הצבע אינו זהה, ואפילו אינו דומה לצבע השיניים שלי מאחר ושיניי נוטות לצבע צהוב בעוד הכתרים נוטים לצבע ירוק/כחול, הוא אמר שלאחר ההדבקה עם הדבק הלבן שמדביק אותם הצבע ישתנה ויהיה כמו הצבע הטבעי של שאר השיניים, גם לאחר ההדבקה הצבע היה שונה. אמרתי לרופא שאני לא מרוצה והצבע אינו כפי שהובטח הוא טען שעם הזמן הכתר מתלכלך כמו שאר השיניים בקפה ואוכל ומקבל את אותו הגוון כמו השאר, אני בתמימותי האמנתי לו. לאחר כשנה חזרתי אליו ואמרתי לו שהכתרים עדיין כהים וכחולים לעומת שאר השיניים. הוא אמר שכיוון שההדבקה של הכתרים קבועה אין מה לעשות ואם נסתכן בלהוריד אותם מהשיניים עליהן הם יושבים, השיניים עלולות להישבר, וני כמובן בתמימותי האמנתי לו שוב. כבר כ- 4 שנים אני לא מרגישה בנוח לחייך עקב ההבדל בשיניים, ומצב זה גם גורם לי לחוסר ביטחון. פניתי בחודש האחרון למרפאות אחרות והן הסבירו שניתן להוריד את הכתרים על ידי שיוף, ולהכין כתרים אחרים תואמים בצבע. רציתי לדעת האם ניתן לתבוע את הרופא על רשלנות ועוגמת נפש? כפי שציינתי עברו 4 שנים מאז הטיפול. תודה רבה, ליאת.

    • תביעה נגד רופא שיניים
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 12/12/2010 10:11

      מה שחשוב במקרה שתארת הוא שחזרת ופנית לרופא בתלונות על צבע הכתרים וכי התלוננת על כך גם במעבדה. עובדות אלה עשויות לבסס את טענותייך לחוסר התאמה בין מה שביקשת למה שקיבלת. יש לך עילת תביעה כנגד הרופא.