הסכמה מדעת

  • ניתוח הכנסת נקז לריאה ללא חתימת חולה על הסכמה
    רחל | 06/12/2010 18:27

    בי"ח ניתח חולת סרטן ,להכנסת נקז לריאות ,בלי שהחתים אותה על טופס הסכמה לניתוח,ובלי שהסביר לה את הסיכונים.לחולה נגרם זיהום כבד בחלל החזה והיא נפטרה אחרי שבוע מקריסת מערכות.נודע לי שיש פרוצדורה רפואית לטיפול בבעייה כזו ,והיא לא הוצעה לחולה.האם תביעה בנושא זה תלויה בגיל החולה ותוחלת החיים שלה? האם אפשר להגיש קובלנה למשרד הבריאות לאחר מספר שנים?

    • הסכמה מדעת
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 09/12/2010 17:46

      ראשית, אם לא הוצעה לחולה פרוצדורה אחרת, פחות מסוכנת, שהתאימה למצבה, ניתן לטעון שלא ניתנה הסכמה מדעת לפעולה ולטעון לגרימת המוות כתוצאה מרשלנות בקבלת ההסכמה. במקרה כזה, ככל שתתקבל הטענה הפיצוי יהיה עבור קיצור תוחלת החיים שנגרמה לחולה בגין הפעולה הזו. לכן ברור כי יש רלוונטיות למצבה הבסיסי ערב ביצוע הפרוצדורה לעניין הנזק שנגרם. באשר לקובלנה במשרד הבריאות - יש לפנות במכתב לנציב קבילות הציבור במשרד הבריאות עם פירוט העובדות והוא יחליט אם יש בסיס לקובלנה או לא.