טיפול בחולה המצוי באשפוז כפייתי

  • אשפוז כפייתי ויחס רופאים
    אוהד | 22/11/2010 03:19

    אחותי אובחנה כדיכאון פסיכוטי ואי לכך נשלחה לאישפוז כפייתי לאחר ביקור אצל רופאה בתשלום שנתנה את המלצתה .במהלך שהותה מזה כשבועיים היא קיבלה שיחה אחת בלבד אצל עו"ס וכן פסיכולוגית.הרופא הראשי שלה לא שש למסור פרטים ואף מתעלם ששואלים אותו למצבה.יחס בלתי הולם למקצועו .הוא מעכב ממנה קבלת תרופה שהבאנו באופן פרטי לבעיית חוצמיות בקיבה. שאלתי הינה,האם תוכל לומר לי מי הם הגורמים שאפשר להתלונן וזאת מבלי שיתנהל כל רע לאחותי? ד"א.מאחורי הקלעים המשפחה פועלת עם עו"ד פלילי בכדי להעבירה למסגרת יומית וכן לקבל טפול באופן פרטני בלבד בכדי לא לגרום נזק עתידי. מודה לך מראש על המענה

    • טיפול בחולה המצוי באשפוז כפייתי
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 30/11/2010 09:55

      השאלה מאוד רגישה. קשה לי להציע כיצד להתלונן מבלי שהרופא המטפל לא ייפגע.. אנשים לא אוהבים שמתלוננים עליהם. כך או כך, הייתי מציעה לקבוע פגישה עם מנהל המוסד. חשוב שלפגישה זו יתייצב בן המשפחה הקרוב ביותר לאחותך, עדיף הורה ויבקש לקבל פרטים על מטרת האשפוז, הטיפולים שנכללים בו, כמותל השיחות וכיוצ"ב ולבקש להיות יותר בתמונה..

      • תודה לעו"ד
        אוהד | 30/11/2010 15:13

        בנוגע לדבריך אני חושב שלפנים משורת הדין לפני שאתה רופא אתה בנאדם וצריך לתת כבוד לכל אדם עם קירבת דם שקשור למטופל. היום למשל נאמר לי כי זכותם לטפל בה בטיפול חשמל למרות שהיא מתנגדת לכך .הפעלת עו"ד עזר לכך לקבל תפנית אחרת שרק היא או בני משפחתה רשאים להתיר זאת . עם כך מה שמשתמש זה שיש לצוות הרפואי רשות בעליל לעשות כל העולה ברוחם. ד"א ראיתי לאחרונה כי קיים נציב תלונות שיכול לעזור בנושא אך לצערי השעות וימי הביקור מצומצים ביותר. נראה כי מהתלים שוב ושוב בדרכי הטיפול ובשחרורה. האם אי אפשר לערב גורם משטרתי במידה והם יבצעו דבר שאסור להם ? מודה לך מראש על המענה

      • בנוגע לאחותי שבכפייה
        אוהד | 30/11/2010 15:17

        בנוגע לדבריך אני חושב שלפנים משורת הדין לפני שאתה רופא אתה בנאדם וצריך לתת כבוד לכל אדם עם קירבת דם שקשור למטופל. היום למשל נאמר לי כי זכותם לטפל בה בטיפול חשמל למרות שהיא מתנגדת לכך .הפעלת עו"ד עזר לכך לקבל תפנית אחרת שרק היא או בני משפחתה רשאים להתיר זאת . עם כך מה שמשתמש זה שיש לצוות הרפואי רשות בעליל לעשות כל העולה ברוחם. ד"א ראיתי לאחרונה כי קיים נציב תלונות שיכול לעזור בנושא אך לצערי השעות וימי הביקור מצומצים ביותר. נראה כי מהתלים שוב ושוב בדרכי הטיפול ובשחרורה. האם אי אפשר לערב גורם משטרתי במידה והם יבצעו דבר שאסור להם ? מודה לך מראש על המענה