רשלנות רפואית בבית חולים פסיכיאטרי

  • רשלנות רפואית בבית חולים פסיכיאטרי?
    אלנה | 16/11/2010 19:49

    איך מוגדרת רשלנות רפואית בבית חולים פסיכיאטרי?אם פציינט פוגע בעצמו למרות שהיה קשור למיטתו?אך מוגדרת רשלנות רפואית אם אין עבירה פלילית ע"י הצוות שאינו הצליח לשמור עליו?

    • רשלנות רפואית בבית חולים פסיכיאטרי
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 21/11/2010 11:31

      השאלה מאוד כללית. רשלנות של צוות רפואי בכל בית חולים אי התנהלות שאיננה על פי סטנדרט ההתנהגות הסביר בנסיבות העניין. במקרה לגביו את שואלת אם הצוות הרפואי לא נקט בפעולות המתחייבות כדי למנוע מצב בו חולה יזיק לעצמו והחולה הזיק לעצמו - או אז ניתן לטעון שהיתה כאן רשלנות.