נזקים לאחר כריתת רחם

  • איחור באבחון=רשלנות רפואית?
    גל | 05/10/2010 19:11

    שלום רבסבתא שלי עברה לפני כ8 חודשים ניתוח לכריתת הרחם, שבסיומו השמשו בתפרים.מאז ועד היום היא סבלה וסובלת קשות מדלקת ממושכת וחמורה בדרכי השתן. היא קיבלה 3 סוגי אנטיביוטיקה שהחלישו אותה מאוד, אף אחד מהם לא עזר, והיום בעזרת בדיקה פולשנית במיוחד גילו שישנם תפרים שנשארו ממש בתוך השלפוחית (לא ברור לי למה בכלל צריכים להיות שם תפרים, אבל לא ענו לי על זה) עוד מהניתוח ולכן כל האנטיביוטיקה והטיפולים לא עזרו, כי זה המשיך לגרום לדלקת.כמובן שבמשך כל ה8 חודשים האלו היא טורטרה הלוך ושוב למוקדי רפואה דחופה וקופת החולים, מרשמים, הוצאות על תרופות וטיפולים, בדיקות חוזרות ונשנות... בקיצור לא היה מסע חלק, ההודעה הזו מקצרת הרבה.השאלה שלי היא, האם מלבד הכעס העצום שיש לי כלפי המערכת הזו יש פה גם קייס בכלל? הם טוענים שהם עשו בדיקות ונתנו תרופות ורק אם זה לא עוזר פונים לבדיקות יותר פולשניות.... אפשר להבין את ההגיון בזה... אבל בכל זאת... 8 חודשים נראה לי הזוי. מה שגם שהיו מספר מקרים שקיבלתי את ההרגשה שלא ממש מתייחסים בכובד ראש למקרה שלה, אבל לא ידעתי לאן לפנות מלבד לרופא המטפל שלה, מן הסתם...זה נשמע כמו רשלנות רפואית? למי אני מפנה את האשמה במקרה כזה?אני כל כך כועסת ורוצה שיפצו אותה על כל הטרטורים הסבל ולפחות ההוצאות!אבל לא בטוחה שיש לי עם מי לדבר...מה אתם אומרים?תודה רבה מראש,גל

    • נזקים לאחר כריתת רחם
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 06/10/2010 09:46

      לא ברור לי משאלתך האם התופעות חלפו או לא. אם חלפו, אני בספק אם יש כאן טעם בתביעה - לכל ניתוח, ודאי כריתת רחם לאישה לא צעירה, יש תופעות לוואי. אינני מבינה מה אלו הם התפרים בשלפוחית וכלל לא ברור לי אם הם המקור לכאבים, אך בכל מקרה יהיה עליכם להוכיח רשלנות במהלך הניתוח או אחריו כדי לקבל פיצוי כלשהו והואיל ומדובר בנזק שחלף - אני בספק אם המאמץ להוכיח את הרשלנות מצדיק במקרה זה, בו לא נותר נזק.

      • שום דבר עדיין לא חלף
        גל | 06/10/2010 13:03

        היא עדיין חולה, ואך ורק בגלל תפרים שלא במקומם ואף אחד לא ידע על קיומם (שכחו?! לא שמו לב?!) וכל החודשים האלו היא סבלה בגלל תפרים שהשאירו בתוכה בלי שאף אחד ינחש, לכן המשיכו לתת לה טיפול לא מתאים- אנטיביוטיקות.הנושא רחוק מלהסתיים. היא עומדת לפני ניתוח נוסף שלא היה בו כלל צורך אם הניתוח הראשון היה הולך כמו שצריך=משמע בלי להשאיר תפרים נשכחים במקומות שהם לא אמורים להיות בהם.עכשיו היא מחכה לניתוח להסרת התפרים הלא קשורים האלה מהשלפוחית שלהההחלמה מהניתוח הראשון היא לא העניין פה, מזה היא החלימההעניין הוא שהותירו תפרים בשלפוחית- שזה לא אמור להיות קשור בכלל להסרת הרחם. היא מתלוננת על דלקת בשלפוחית והרופאים רושמים לה כדור אחרי כדור במשך חודשים בלי לקלוט שזה לא עובד כי זה טיפול לא מתאים. רק עכשיו קלטו את זה, גילו את התפרים, והיא צריכה לעבור עוד ניתוחבינתיים היא עדיין סובלת מדלקת חמורהאני צריכה לחכות שכל העניין יסתיים והיא תחלים לפני שאוכל לראות אם אכן יש פה רשלנות?? אני מבינה שמה שנתפס בעיני כרשלנות אינו אותו העניין בחוק, אבל אני בהחלט רואה פה התנהלות לא תקינה.אשמח לחוות דעתך הכללית לאחר הפירוט שליותודה על התגובה