התיישנות תביעת רשלנות רפואית

  • מהי תקופת ההתיישנות ברשלנות רפואית
    מרואן גביש | 03/10/2010 11:58

    לי ולאשתי נולד ילד פג (ב1988)שחי 24 שעות ומת לאחר מכן, בבדיקות שעברה אשתי לא קבלנו אף מידע על היתכנות של בעיות בעובר,למרות שעברה ציולם ואלטרא סאונד ע"י 2 רופאים ,לנו ידוע שהיתה רשלנות רפואית, אך השאילה האם עדיין ניתן לתבוע בשל כך תודה מרואן

    • התיישנות תביעת רשלנות רפואית
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 04/10/2010 06:55

      לצערי, תביעתכם התיישנה. חלפו 22 שנים מאז הארועים המתוארים בשאלתך.. תביעות רשלנות רפואית מתיישנות בחלוף 7 שנים מיום הארועים, למעט חריגים מסויימים שאינם רלוונטיים במקרה זה..

      • רשלנות רפואית
        מרואן | 04/10/2010 11:49

        מהתייעצותעם עו"ד הוא טוען שעדיין ישנה אפשרות להגיש תביעה למרות שעברו 22 שנים ואף עדיין ישנו פרק זמן של 3 שניים היות ואני משמש האפוטרופוס של הילד, ולפיו תקופת ההתיישנות אמורה להתחיל להספר מאז הגיעו של הילד לגיל 18 !!! האם זה אפשרי(יש לציין הילד נולד חי למספר שעות מעטות

        • התיישנות ותביעה של קטין שנפטר
          עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 04/10/2010 16:37

          אמנם בעת מותו היה בנך קטין, אך מרגע שנפטר ירשתם אתה ואימו את זכויותיו לתבוע. אתם אינכם קטינים (על פי הבנתי) ועל כן חריג הקטינות לא חל עליכם. לעומת זאת, אם היה בנך נותר בחיים אך היה סובל מנכות בשל טיפול רפואי רשלני בלידה - יכול היה להגיש תביעה עד הגיעו לגיל 25.