טעות באבחון

  • מסמך חסר בתיק רפואי
    יניב | 01/10/2010 16:58

    בתחילת 2008 הגעתי לבית חולים X כתוצאה מקשיי נשימה, הרופא שטיפל בי שלח אותי לצילום בית החזה ולאחר המתנה של כעשר דקות נאמר לי שהכל בסדר ושאני יכול ללכת הביתה. חצי שעה אחרי שהגעתי הביתה האחות מבית החולים התקשרה אלי ואמרה לי שאני צריך לחזור מיד לבית החולים ואם אין באפשרותי הם ישלחו אמבולנס לאסוף אותי. כשהגעתי לבית החולים הכניסו אותי לחדר הניתוח בחדר מיון והוסבר לי שיש לי חזה אויר עצמוני ושצריך לנתח אותי מיד. בזמן ההכנות לניתוח הרופא שקיבל אותי בהתחלה נכנס ושאל איפה המכתב שחרור שנתנו לי כשהבאתי לו אותו הוא לקח אותו והלך. לפני שבוע לקחתי צילום של התיק הרפואי מבית החולים ומכתב השחרור הראשון שהרופא לקח ממני בחדר המיון נעלם כלא היה. האם יש לי עילה לתביעה? ואם כן מהו סוג ההתמחות של העורך דין שאליו אפנה צריך להיות (המלצות יתקבלו בברכה)?

    • טעות באבחון
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 04/10/2010 06:39

      על פי התיאור העובדתי המפורט בשאלתך, בית החולים טעה אך תיקן את טעותו באופן מיידי, יחסית. נראה לי כי יש לשבח את בית החולים על ההתנהלות המתוארת בפנייתך. על כל פנים, על מנת לשקול כדאיות הגשת תביעה במקרה כזה עליך להוכיח שנגרם לך נזק בשל האיחור באבחנה. כלומר, שהזמן שחלף עד שניתן לך הטיפול המתאים גרם לך נזק כלשהו. משאלתך כלל לא ברור שאמנם נגרם לך נזק.. באשר למכתב השחרור שנעלם, זוהי בהחלט התנהלות בלתי תקינה. אסור היה להשמידו ואם כך נעשה הדבר מנוגד לחוק. כך או כך, אם אמנם נגרם לך נזק כלשהו בשל האיחור באבחנה (בגלל הטעות בפענוח) תוכל להגיש תביעה לפיצוי על נזק זה.