המשך

  • סרטן ראות ורשלנות רפואית
    ארז | 28/08/2010 22:11

    בן זוגי שחי איתי במשך 19 שנים, אובחן כחולה סרטן ראות של התאים הלא קטנים עם גרורות במוח, שלב 4. האונקולוג, מתמחה, המליץ על טיפול בקרינה למוח, ואחכ טיפול כימוטרפי. כשנשאל על תופעות הלוואי של הטיפול הקרינתי, תשובתו היתה נשירת שיער אולי בחילות ואדמומיות באיזור המוקרן. בן זוגי עבר את כל סדרת ההקרנות, ואחכ החל בטיפול הכימותרפי. לאחר מספר שבועות החלו סימנים להפרעות נוירולוגיות שרק החמירו עם הזמן, הן כללו חוסר יציבות בהליכה, קשיים בבליעה, רעד וכו. אחרי פרק זמן נוסף הוא הפך לחולה סיעודי לגמרי, כהדרך היחידה לניידות היא בכיסה גלגלים. בביקור חירום שערכנו אצל האונקולוג המתמחה, הוא אישר את ריום ההפרעות הנוירולוגיות, ואף הוסיף שהן בלתי הפיכות. בתשובה לשאלתי ממה נגרמו ההפרעות, הוא ענה בחטף, יתכן שזה נגרם כתוצאה מההקרנות. חשוב לציין שהוא לא ידע אותנו לפני הטיפול שקיימת סכנה להפרעות נוירולוגיות. יתכן ואם היינו יודעים היינו בוחרים לא לעבור טיפול כזה, כי ממילא הסרטן היה בשלב 4 סופני. האם אין בכך רשלנות רפואית?

    • המשך
      ארז | 28/08/2010 22:16

      ראוי לציין שבן זוגי בלך לעולמו 3 חודשים לאחר האיבחון

    • טיפול מיותר ופגיעה באוטונומיה
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 29/08/2010 11:42

      מטענותיך עולה כי בן זוגך לא קיבל הסבר מלא טרם מתן הטיפול הקרינתי והכימוטרפי באשר לסיכוייו ולסיכוניו ועל כן החלטתו לבצע את הטיפולים היתה החלטה לא מדעת. במילים אחרות, לו ידע בן זוגך על הסיכון בטיפולים אלה היה עשוי לוותר עליהם על מנת לסיים את חייו בדרך מכובדת ולחסוך לעצמו ייסורים וסבל (שכן על פי טענתך המחלה היתה ממילא בשלב סופני). אם אמנם הטענות מבוססות רפואית - כלומר שלא היה לטיפולים סיכוי להאריך את חייו או להביא להחלמתו - יש בהחלט בסיס לתביעה מסוג זה. את התביעה תוכל להגיש בשמו אם אתה יורש שלו או אם אתה נחשה כ"תלוי" בו מבחינה כלכלית ואחרת..