בהמשך לפנייתך כמה המלצות לעזרתך

  • טיפול שיניים
    אור | 28/08/2010 16:39

    שילמתי עבור סדרת טיפולים עם סתימות לבנות בלבד. אני היפוכנדרית רצינית לגבי טיפולי שיניים. בטיפול האחרון הרופא עשה לי סתימה כסופה. כדי להחליף אותה ללבנה צריך להוציא, להרוס מעט מן השן ואז לשים לבנה. בנוסף לטרטור הזה, הכאב הנוסף, שוב ההרדמה, אני לא מסוגלת שוב לעבור טיפול. הרבה כאב עם עוגמת נפש וחוסר אחריות!! איך ניתן וכמה בש"ח לתבוע?

    • בהמשך לפנייתך כמה המלצות לעזרתך
      יאיר | 28/08/2010 18:51

      שלום לך לחוק יש שיניים: רשלנות רפואית דנטאלית (ציטוט) שילמתי עבור סדרת טיפולים עם סתימות לבנות בלבד. 1. האם תוכנית הטיפולים מגובת באופן מסודר בכתב 2. האם תוכנית הטיפולים מודפסת חתומה ובליווי הלוגו 3. האם לצד תוכנית הטיפולים(שנקבעה מראש) נתת אישור בחתימתך למקרים חריגים / להלן דוגמה : * (ציטוט)סתימות האמלגם נודעו במשך שנים רבות בשל חוזקן ועמידותן לכוחות לעיסה, ולכן שימשו בעיקר לשחזור שיניים אחוריות. לעומתן, חומרים בצבע השן ("סתימות לבנות") בהם השתמשו בעבר לשחזור שיניים קדמיות לא עמדו בכוחות הלעיסה ולא התאימו לשחזור שיניים אחוריות." 4. האם קבלת הקבלות/החשבונית תשלום כפי שמתחייב ומיד במקום 5. האם רופא השיניים "מורשה לעסוק ברפואת שיניים במשרד הבריאות 6.האם רופאהשיניים בעל הסמכה מתאימה בתחום לביצוע סתימות לבנות (ציטוט)בשנים האחרונות פותחו חומרים חדשים בצבע השן, אשר מלבד יתרונם האסתטי הינם חזקים מאוד. אלו הם חומרים מרוכבים בשילוב גבישי קווארץ. בנוסף, פותחו טכניקות חדשניות לקישור החומרים אל קירות השן. בטכניקת הקישור צורבים את אמאייל השן (השכבה החיצונית) ומקשרים את חומרי הסתימה אל אמאייל והדנטין (השכבה הפנימית). בדרך זו מאוחה חומר השחזור אל השן ויוצר מהשן והסתימה יחידת מקשה אחת. 7.האם רופא השיניים רשום"חבר איגוד רופאי השיניים המומחים בישראל * מזכירות איגוד 03-5233701 לפורום האיגוד לחצי בקישור שצרפתי: http://www.dental.org.il/public/forums/list.php?2 8. האם רופא השיניים רשום ו"חבר ההסתדרות לרפואת שיניים בישראל * לברור משרדי ההסתדרות לרפואת שיניים טל': 03-5288054 9.האם טרם הפנייה לטיפול אצל הרופא בדקת שאין לו תלונות/ותביעות * האם הרופא שיניים עבר את כל בחינות הרישוי הממשלתיות ברפואת השיניים. * לבדיקה וברור "רישוי מרפאות שיניים : 02-5681291/4 : 10. לברור ובדיקת רופא מורשה במשרד הבריאות / לחצי למעבר בקישור שצרפתי : * http://www.health.gov.il/oskimbbriut/dent/Index.asp? 11. במידה והטיפול נעשה במסגרת "חוק בריאות ממלכתי פני לברור פרטים בטלפון 02-5681257 להגשת תלונה 12. כדי להתקדם בנושא התביעה בצורה מסודרת *עברי על כל האתרים שצרפתי, *תתקשרי למשרדים הרלוונטיים לקבלת מידע. *רכזי מידע בנוגע לרופא השיניים. * העזרי בפורום איגוד רופאי השיניים והאחרים לקבלת תשובות *השכילי לעשות את הדברים נכון לקבלת תשובות, טיפול, ומיצוי זכויותייך לקבלת פיצוי . ------------------------- מאחל לך בריאות – בהצלחה.

    • תביעה בגין טיפול שיניים
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 29/08/2010 11:38

      הטענות שאת מעלה מצדיקות קבלת פיצוי אך ספק בעיני אם יש מקום להגיש בגינן תביעה בדרך הרגילה. מדובר בנזק שאומדנו הכספי קטן יחסית ועל כן נסי לדרוש פיצוי מן המרפאה. אם הדבר לא יצליח פני לתביעות קטנות. אני מעריכה פיצוי על מקרה כזה בסכום של 5,000 ש"ח לכל היותר אם לא ייגרם נזק בלתי הפיך לשן.