קייס לתביעה

  • האם יש "קייס" לתביעה?
    אמא מודאגת | 10/07/2010 13:23

    שלום רב, בתי עברה ניתוח לקיצור קיבה לפני 10 ימים. מיום שירדה מהמיטה בביה"ח ועד שלשום (יום ה' 08.07) סבלה מכאבים באזור הנרתיק/מפשעה. היא לא יכלה לשבת כלל והתלוננה על כאבים. חשדנו כי מדובר בדלקת בדרכי השתן בגלל הקטטר שהיה לה. רופא משפחה המליץ על בדיקת שתן בה לא התגלו סימני הדלקת. בתי המשיכה להתלונן על כאבים והייתה למעשה מרותקת למיטה כ-10 ימים כאשר כל הכדורים שלקחה לא עזרו נגד הכאבים. מתוך ייאוש ותקווה לעזור לה הגענו למיון בתה"ש - שם לאחר סדרת בדיקות הגענו לאורולוג שתוך דקה מצא ושלף מתוך גופה ריבוע ספוג בגודל 4 ס"מ . הוא הביע זעזוע מכך שהגוף הזה הוכנס לנרתיק. ברגע שהוא הוציא אותו היא התחילה לדמם. עלי לציין שבתי אינה פעילה מינית והיא בתולה. ברצוני לדעת: א. האם ניתן לתבוע בגין הספוג ש"נשכח" בגופה. ב. אני גם מתכוונת לקחת אותה לבדיקה גניקולוגית לוודא שלא נפגע קרום הבתולין שלה. אם חס וחלילה אכן נפגע האם גם על כך ניתן לתבוע? אודה להתייחסותכם. בברכה אמא מודאגת

    • קייס לתביעה
      רועי אייל,עו"ד | 14/07/2010 09:07

      שלום רב, השארת גוף זר בגוף מנותח בהחלט יכולה להוות רשלנות במיוחד בניתוח אלקטיבי כגון קיצור קיבה. בהחלט ניתן לתבוע במקרה שכזה וחשוב קודם לכן לברר את היקף הנזקים שנגרמו. אמליץ לפנות לעו"ד.

    • השארת גוף זר לאחר ניתוח
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 18/07/2010 16:07

      הסיפור בהחלט מעלה תמיהות על התנהלות הצוות הרפואי הן בהשארת הפד והן באבחון התקלה. אם אמנם בכך תם הנזק של בתכך - הדבר מצדיק פיצוי של כמה עשרות אלפי שקלים בנסיבות אלה. עליכם לפנות לעו"ד מומחה בתביעות רשלנות רפואית לייעוץ.

      • תודה
        אמא מודאגת | 30/07/2010 15:15

        תודה על ההתייחסות והתשובות. ב-01.08.2010 לאחר בדיקה גניקולוגית נחליט על המשך צעדינו. ברצוני לדעת אם כל עו"ד המטפלים בתביעות של רשלנות רפואית גובים שכ"ט ב-% מהפיצוי או שיש לשלם בכל מקרה (גם אם אין זכייה בתביעה) סכום כלשהו ואם כן במה מדובר?

        • תודה ועוד שאלה בבקשה...
          אמא מודאגת | 30/07/2010 15:21

          תודה לכם על ההתייחסות והתשובות. ב-01.08.2010 לאחר בדיקה גניקולוגית נחליט על המשך צעדינו. ברצוני לדעת אם כל עו"ד המטפלים בתביעות של רשלנות רפואית גובים שכ"ט ב-% מסך הפיצוי או שיש לשלם שכ"ט בכל מקרה - גם אם אין זכייה בתביעה. ואם כן באילו סכומים מדובר. שוב תודה