קרטריונים שונים לבחינת רשלנות רפואית באבחון

  • דיאגנוזה מוטעת
    צבי | 18/06/2010 10:14

    הנני בן 37. הגעתי למיון עם כאבים בחזה. בבדיקה כללית על ידי האחות במיון החליטו לצנטר אותי. עברתי צנטור ללא ממצאים מיוחדים ונאמר לי כי הכל בסדר.בבדיקת MRI נמצא כי יש לי דלקת על שריר הלב. שאלתי היא : האם מדובר ברשלנות רפואית לפיה עברתי צנטור ללא צורך? אם כן מה עלי לעשות? *למידע נוסף: בדיקה רפואית

    • קרטריונים שונים לבחינת רשלנות רפואית באבחון
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 18/06/2010 11:30

      צנתור מתחלק בדרך כלל לשניים: צנתור אבחוני שנועד לאבחן ולצלם את כלי הדם מבפנים ואם נמצאת סתימה באחוז בעייתי מבחינת מעבר הדם ב"צינורות הדם", אזי נעשה צנתור רפואי בשיטות שונות (בלון, סטנט וכיו"ב). לרוב ובמידת הצורך, שתי הפעולות נעשות במקביל, שכן הפעולה האבחונית מלווה במצלמה זעירה המועברת דרך כלי הדם ודרכה ניתן גם להכניס מספריים זעירים וכיו"ב לפתרון הבעיה ואין סיבה - בדרך כלל- שלא לעשות את שתי הפעולות יחדיו במידת האפשר. יש לזכור כי לרוב החדירה לגוף בצנתור נעשית כיום דרך המפשעה ומשכך אין סיבה - אלא אם כן יש כזו - לעשות זאת פעמיים.. לכאורה נראה כי בוצע לך צנתור אבחוני עקב חשש לסתימה בכלי דם ומשלא נמצא כל ממש בחשש שמסתמא היה לו רפואית על מה להתבסס, הרי שעשו מיידית, כפי הנראה, בדיקת MRI שבה עלו על הבעייה האמיתית. העניין נשמע סביר ולא נראה לי, על פניו, כי ישנה רשלנות כלשהי ואף לא באבחון. יחד עם זאת, תשובה מוסמכת ניתן לתת רק לאחר התייעצות פרטנית על סמך המסמכים הרפואיים. זאת ועוד. אני מניח שהסכמת לצנתור בחתימה בכתב והתהליך אף הוסבר לך, ואם אכן כך היה, הרי שהמדובר בהסכמה מדעת לטיפול האבחוני והפולשני. יתירה מכך, לא נשמע מדבריך כי נגרם לך כל נזק וודאי לא כזה שיש קשר בינו לבין התרשלות מיוחסת ככל שזו היתה ומסופקני כאמור לעיל באשר לקיומה. לא זו אף זו, פעולת הרופא נבחנת בהתאם למבחן הרופא הסביר, קרי: האם הרופא נקט כרופא קרדיולוג מומחה בתחום עולם התוכן של הצנתור ובהתאם לידע המצוי בתחום זה בעולם הרפואה ביום הצנתור ולפניו ובכפוף לקיום הוראות החוק לרבות חוק זכויות החולה.