לגל

  • מתן טיפול רפואי שגוי
    גל | 15/06/2010 23:26

    לפני פחות משנה אבחנו את אחותי כחולת אפילפסיה. הבדיקות שנעשו על מנת לגלות אם היא חולה יצאו תקינות אך בכול זאת היא הוכרה כחולה באפילפסיה.לפני כמה ימים נקבע שהיא לא חולת אפילפסיה וההתקפים שהיו לה הם מסיבה נפשית.אחותי לקחה במשך 9 חודשים כדורים שהיא בכלל לא צריכה וטיפולים נפשים כדי לקבל את זה שהיא חולת אפילפסיה ועכשיו אומרים לנו שזה בכלל לא אפילפסיה.רציתי לדעת אם יש לנו אפשרות לתבוע

    • לגל
      רועי אייל,עו"ד | 16/06/2010 13:58

      גל שלום, על מנת לבסס תביעת רשלנות רפואית עליך לעבור מס' משוכות: 1. כי היתה התרשלות הטיפול או מחדל באי אבחנה. 2. כי אותה רשלנות גרמה לנזק. לפי מה שאתה מתאר יש לבחון טוב את שאלת הרשלנות - האם הטעות באבחון מהווה אכן רשלנות ויותר מכל מה הנזק שנגרם כתוצאה מנטילת תרופות למשך 9 חודשים או מעצם אי האבחון. כדאי בהחלט להתייעץ עם עו"ד על מנת לברר את הכדאיות הכלכלית של תביעה שכזו..

    • אבחון מוטעה של אפילפסיה
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 19/06/2010 09:06

      במקרה זה יש לבחון האם הצוות הרפואי אשר אבחן את אחותך נחפז לקבוע אבחנה, למרות שלא היו בידיו הנתונים המלאים לקביעתה והאם בדרך זו החמיץ אבחנה נכונה אחרת, אבחנה שלו היתה נעשית היתה מביאה למתן טיפול מועיל שלא ניתן. הואיל ולדבריך לבסוף התגלה כי הסיבה להתקפים היתה נפשית ולא אורגנית - כי אז בהחלט ייתכן שלא היה מנוס מהתחלת טיפול תרופתי על מנת להפחית את ההתקפים המזיקים. על מנת לבחון קיומה של עילת תביעה יש צורך לאתר תחילה את כל התיקים הרפואייים, לבחון כיצד נתקבלה האבחנה והאם נעשו כל הבירורים הדרושים טרם קביעתה, לבחון איזה טיפול ניתן והאם גרם לנזק כלשהו. על כל אלה יהיה עליכם להתייעץ עם עו"ד מומחה בתביעות רשלנות רפואית.