התיישנות וחוסר הכרה של הניזוק

  • רשלנות של ארוע מוחי שבעקבותה אבי נכה 100%
    מיטל | 15/06/2010 13:47

    מצטערת מראש על האורך. ברצוני לשאול האם ישנה אפשרות לתבוע תביעה לרשלנות שורה שלמה של מחדלים שקרו לאחר שאבי קיבל ארוע מוחי אנוריזמה בראש.זהו מקרה שקרה לפני 8 שנים ידוע לי שניתן לתבוע עד 7 שנים התישנות ,רק שעד עתה נלחמנו עם התוצאות המרות שהרשלנות הותירה ורק כעת אחרי שלא יכולנו יותר לטפל באבי בבית העברנו אותו למוסד לפני כמה חודשים . אנסה לקצר : אבי קיבל ארוע מוחי כעבור זמן מה שאחי מצא אותו יושב על הריצפה התקשר ל101. 1.למרות שאנחנו גרים ליד! הכניסה של ב"הח ,האבולנס הגיע רק שעה אחרי.2. לאבי היה את כל הסימטומים לארוע מוחי כאבי ראש אדירים כאבי גב ושתן מסבובו-הפרמדים שהגיעו יחד עם הרפא נתנו לאבי ללכת ברגל מרחק הליכה של בערך 100מטר הליכה ברגל לאמבולס.אבי עוד היה בהכרה. 3. בזמן שהביאו אותו לבה"ח אבי לא קיבל חמצן בזמן שחיכה לטיפול פתאום אבי איבד הכרה והרופא שהביא אותו לאמבולנס ועוד דיבר איתו היה בהלם ,ולא האמין שזה קרה. 4.באותו בה"ח לא היה מחלקה לניורוכירורגיה ולקח להם המון זמן עד שהם החליטו להעביר את אבי לב"ח אחר.מצבו של אבי היה מאוד קשה ,מהבזבוז הזמן היקר הזה ובמהלך השבוע עד שהגיע רופא מומחה של ב"הח מחופשה בחול אבי עבר עוד 3 ארועים מוחייים. (אין לנו טענות לגבי בהח זה לגבי הרופא שכן מצבו של אבי היה קשה מאוד ולא היה ניתן להעבירו לעוד ב"ח. במהלך אותם 8 שנים נאבקנו על חיו הוא היה מוחסר הכרה כמעט שנה וכל השיקום הארוך לקח המון המון זמן עד שמצבו התיצב. כיום אבי נכה 100% בלי שום תחושת זמן זכרון או יכולת תקשורת מתאימה. האם ניתן עוד לעשות משהו?

    • התיישנות וחוסר הכרה של הניזוק
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 19/06/2010 09:00

      ייתכן ובמקרה המיוחד שאתם מתארים, טרם חלף המועד להגשת התביעה. במקרה זה, הואיל ואביכם מצוי במצב הכרתי שלא מאפשר לו לעצמו לעסוק בהכנת התביעה ובהגשתה - כי אז יקבע בית המשפט כי ניתן להאריך את המועד להגשת התביעה מטעמים מיוחדים הקבועים בחוק ההתיישנות. מציעה לכם לפנות ולהיוועץ עם עו"ד מומחה בתביעות רשלנות רפואית לבחינת קיומה של עילת תביעה על יסוד המסמכים הרפואיים כולם.