ניתוח שלא לצורך - המשך

  • ניתוח שלא לצורך
    מאי | 14/05/2010 00:34

    ערב טוב, לפני כשלושה שבועות, בשל בעיה מסויימת, הופניתי ע"י רופא המשפחה לרופא כירורג במיון, לצורך ביצוע הליך רפואי מסויים אשרהיה אמור להקל עלי מיידית. רופא המשפחה דיבר אישית (למולי, טלפונית) עם הכירורג, והבהיר לו מה מטרת ההפניה. בהגיעי למיון, קיבל הכירוג החלטה מיידית לבצע ניתוח, בלי להבהיר לי את משמעות הדבר, ושניה לפני ביצוע הרדמה במקום הוא פנה אלי ושאל שאלה רטרוית- את מסכימהף כן? (כאשר אני כבר בתנוחה טיפולית לא נעימה וללא אפשרות ממשית לקבל החלטה ).כמו כן, לא הובהר לי לאחר הניתוח כיצד אני אמורה לטפל בעצמי (יצרתי קשר עם רופא המשפחה והאחות לצורך העניין) כיוון שנדרשתי לכלכלה מסויימת ועוד. בעקבות ניתוח זה שכבתי שבועיים בבית עם כאבים נוראיים, בלי יכולת לתפקד ו/או לטפל בילדי, בביתי, ובקושי בעצמי. עד היום - שלושה שבועות לאחר הניתוח, אני עדעען סובלת מכאבים ונזקקת לעזרה בטיפול בילדי. האם קיימת עילה לתביעה במקרה דינן?

    • ניתוח שלא לצורך - המשך
      מאי | 14/05/2010 10:53

      שכחתי לציין, שנכנסתי לאינטרנט לאחר מעשה, וקראתי שיש דרכים רבות לפתור את הבעיה שהיתה לי, ללא הליך פולשני, עם תקופות החלמה הרבה יותר קצרות ועם פחות כאבים. תחושתי היא שהכירורג מיהר לחתוך, בלי לבחון הסכמה ראויה, בלי ליידע מהן התוצאות, ובלי ליידע לגבי חלופות. תודה.

      • הסכמה לטיפול רפואי ורשלנות רפואית
        עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 14/05/2010 11:38

        אינך מפרטת בשאלה את הפרוצדורה שבוצעה ומה היתה הסיבה לביצועה. בהתייחס לעובדות הכלליות הנטענות על ידך יש בהחלט בעייתיות בהתנהלות הרפואית שקדמה לניתוח ובכל הנוגע להסכמה לביצועו, אשר ייתכן שמקימים לך עילת תביעה בגין פגיעה באוטונומיה ואף ברשלנות.