איחור באבחון סרטן

  • אי גילוי סרטן בזמן
    דולי | 20/04/2010 21:17

    בן משפחתי חש ברע במשך כחודש, בעל עבר של סרטן ממנו החלים והיה במעקב. לאחרונה חש ברע, כאבי בטן וירידה במשקל,רופא המשפחה לא בדק אותו ברצינות ודחה אותו בלך ושוב עם כדורי הרגעה במשך כחודשיים עד שהחולה הפך תשוש, רק אז הפנה אותו למיון ושם נתגלה סרטן גרורתי בכבד. חשוב להדגיש כי רופא המשפחה ידע על עברו של החולה ועל אף זאת נמנע מלשלוח למיון כשהחוה ביקש ממנו כבר לפני חודשיים. אין ספק כי מדובר ברשלנות רפואית, כיוון שגילוי מוקדם היה מונע ייסורים והפחתת סיכויי שרידות. האם ניתן לתבוע את הרופא ישירות או את המרפאה, ללא קשר למצב בן משפחתי, אסור לתת לרופא כזה להמשיך "לטפל" בחולים. הוא יודע רק לחלק אקמול. כמו כן, האם ניתן לחייב את המרפאה/ביה"ח בטיפולים מחוץ לסל הבריאות בגין רשלנותם? תודה.

    • איחור באבחון סרטן
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 21/04/2010 13:56

      עילת התביעה, אם קיימת, קיימת לקרוב משפחתך ולא לך או למישהו אחר. בקשר לקיומה של עילת תביעה וטיפולים שתוכלו לתבוע במסגרתה - זו קיימת אם תוכיחו שהאיחור באבחנה גרם לנזק ואלמלא אותו איחור מצבו הרפואי וסיכוייו להרפא היו טובים יותר, בהתבסס על חוות דעת מומחה שתאשר זאת.