אפיקי תביעה אפשריים בגין רשלנות רפואית

  • אשפוז פסיכיאטרי
    שלומי | 17/12/2009 23:04

    אישה מבוגרת לאחר שבועיים של אשפוז פסיכיאטרי הובהלה לבית חולים רגיל למחלקה לטיפול נמרץ כשהיא על סף מוות. נאלצו להחיות אותה בעזרת חשמל בחזה ושטיפת קיבה. הפרופסור אמר שהיא כמעט מתה בגלל שדחפו לה מלא כדורים פסיכיאטריים. כולם יודעים שהסמים הפסיכיאטריים האלו הורגים את האנשים ומשגעים אותם אך בכל זאת ממשיכים לתת אותם כ"טיפול רפואי סביר". יש סעיפים פליליים או אזרחיים שניתן להשתמש בהם כנגד אותו מוסד פסיכיאטרי? יש עילה לתביעה? אני יודע שצריך חוות דעת מומחה בצירוף לתביעה. אך מנקודת המבט המשפטית, לאחר שיוצג בחוות הדעת הנזקים, מה ההיבט המשפטי כאן ואיך הוא יכול לעזור לאותה אישה? תודה.

    • אפיקי תביעה אפשריים בגין רשלנות רפואית
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 20/12/2009 17:34

      כל אדם שנפגע כתוצאה מרשלנות רפואית יכול לפעול בשלושה מישורים במקביל: הגשת תביעה אזרחית לבית משפט ובמסגרתה להוכיח רשלנות שגרמה לנזק גוף; תלונה במשטרה נגד הגורם הרשלן שתוביל לפתיחה בחקריה ולהגשת כתב אישום ככל שיימצא בסיס לתלונה; תלונה למשרד הבריאות שתוביל לנקיטת הליכים משמעתיים נגד הרופא/המוסד ככל שיש ממש בתלונה.