טיפול שיניים כושל?

  • טיפול שיניים כושל
    ברק | 16/12/2009 13:12

    אשתי עברה טיפול שיניים מורכב שלאחריו חשה כאבים עזים. בעקבות כך ומשום שלא סמכה על הרופא שעשה לה את הטיפול, פנתה לשני רופאים אחרים אשר טענו שניהם כי הטיפול גרוע מאוד ולא זו בלבד אלא שהטיפול שעשה האחרון כל כך גרוע שעל מנת לתקן את המעוות עליהם להוציא את כל מה שהוא עשה ולהתחיל הכל מחדש. בקיצור תשלום מחדש על כל הטיפול ועוד 5000 ש"ח הלכו לפח. בפניה לרופא הראשון קיבלנו תשובה ש"לא יכול להיות ואם הייתה בעיה כלשהיא היית באה אליי והייתי מסדר לך את זה בעצמי. זה שהלכת לאחרים זה עניין שלך בלבד ולא עליי המלאכה לשאת בהוצאות הכספיות של רופא אחר". כמה שאלות: 1. איך עליי להגיב לתשובה שכזו והאם היא לגיטימית? 2. רופא תמיד יכול לטעון שבין הרופאים יש תחרות ותמיד רופא אחד יטען כנגד אחר שעבודתו לא טובה מפאת התחרות ביניהם ולכן אין להסתמך על תשובותו של מי מהם. 3.עד כמה שאני מכיר במקרים כגון אלה זה בדיוק המקרה בו מביאים חוות דעת נוספת של שני רופאים וזו הדרך לבדוק את המקרה. האם זה תקף בבית משפט? (אם יהיה צורך בתביעה) תודה מראש. נ.ב. ראית בתשובה אחרת שפורסמה פה על טיפול שורש כושל שניתן לדרוש פיצוי על סב ל שנגרם בזמן הביניים? זה נכון? צויין שם סכום של 2000-3000, זה הסכום המקובל?

    • טיפול שיניים כושל?
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 17/12/2009 09:30

      אני בהחלט מבינה את הבעיה ואבקש לציין כך: אתם נמצאים למעשה בנקודה בה עליכם להחליט למי להאמין - לרופא המטפל, שכבר התאכזבתם ממנו ואמונכם בו נפגע לאחר הייעוץ שקיבלתם משני הרופאים האחרים או לאותם שני רופאים. אינכם חייבים לתקן את הדרוש תיקון על ידי אותו רופא מטפל, אם אינכם חשים בטוחים בידיו. עם זאת, על מנת לקבל פיצוי על הטיפול שתעברו עליכם לתעד היטב את מצבה הדנטלי של אשתך, על מנת שתוכלו להוכיח כי הטיפולים שעברה הם תוצאה של טיפולו הכושל. מציעה לכם לקבל מאותם שני רופאים מכתב המפרט מהו הטיפול שעליה לעבור. במקביל, כדאי להיוועץ עם עו"ד מומחה לרשלנות רפואית שיבחן האם אמנם יש כאן רשלנות שיש לתבוע בגינה. עוה"ד יפנה אתכם לחוות דעת אצל רופא מומחה המנוסה בכתיבת חוות דעת וידאג להפנות אתכם לאותם צילומים הדרושים לתיעוד המצב והוכחת הקשר בינו לבין הטיפול הכושל. רק לאחר כל אלה תוכלו להתחיל בטיפול מתקן שאת עלותו תתבעו מהרופא המטפל, אם אמנם על פי הייעוץ שתקבלו הרופא המטפל התרשל.

    • אולי יעזור
      דוד | 17/12/2009 14:28

      לא יודע אם יעזור לך אבל אם תצטרך חוות דעת רפואית כדאי לך לפנות למכון שמר בחיפה. הם עובדים אם רופאים מכל הארץ שכותבים חוו"ד

      *הערת מערכת לנוחותך - מצא עו"ד באינדקס עורכי הדין: עורכי דין בחיפה