שיקולי עלויות ורשלנות רפואית

  • רשלנות רפואית?
    ורדה | 16/12/2009 04:22

    שלום, תקנות קופ"ח כללית מאפשרות לנשים הרות לבצע על חשבון הקופה סקירת מערכות מורחבת (שאינה כלולה בסל) במידה ותוצאות בדיקת חלבון עוברי נמצאות לא תקינות. האם הרופא יכול "לדלג" על עניין זה ולתת בדיקה אחרת (לא חלופית מבחינת הפרוטוקולים הרפואיים) כדי לחסוך כספים לקופה? ב. האם יש בכך רשלנות רפואית בפוטנציה? תודה *למידע נוסף: בדיקה רפואית

    • שיקולי עלויות ורשלנות רפואית
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 16/12/2009 14:56

      על איזו "בדיקה אחרת" המליץ הרופא?

      • תגובה דחופה לעו"ד אסי לביא
        ורדה | 16/12/2009 15:33

        שוב שלום, לאחר שחרשתי ותישאלתי זה המידע שהגעתי אליו: מנספח 6 לנייר העמדה של ההסתדרות הרפואית בישראל - האיגוד הישראלי למיילדות וגניקולוגיה, שנושאו הנחיות לביצוע על קול במיילדות, מפברואר 2000 (נ/3), עולה שמוגדרים שני סוגים שונים של בדיקות אולטרה סאונד בהיריון: בדיקה בסיסית ובדיקה מכוונת. בהתאם להנחיות, הוריה לביצוע בדיקת אולטרה סאונד בשליש השני להיריון קיימת רק כאשר ישנה אינדיקציה רפואית. הוריה לקיומה של בדיקה מערכות מורחבת מכוונת, הכוללת סריקה אנטומית, קיימת רק כאשר יש אינדיקציה לכך, כמפורט בחמשת המצבים הבאים: היו התערבויות מיוחדות כגון עירוי תוך רחמי; מעקב והשגחה אחר אנומליה עוברית מזוהה; חשד לריבוי או מיעוט מי שפיר; לידת עוברים עם מום בעבר; חשד קליני או מעבדתי להפרעה אנטומית בעובר; מחלות אם ו/או תרופות הידועות כבעלות סיכון למום עובר או להפרעה בגדילה התוך רחמית. ב. בקשר לשאלתך הרופא הנכבד הציע ייעוץ ע"י רופא גנטי!!!! אין לזה שום קשר בעניין הזה. מה דעתך? תודה

        • ייעוץ גנטי
          עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 16/12/2009 15:41

          ורדה שלום, האם הייעוץ הגנטי שהופנית אליו הוא במקום סקירת מערכות? למיטב הבנתי כאשר בדיקת חלבון עוברי איננה תקינה הבדיקה המומלצת היא בדיקת מי שפיר. האם מישהו דיבר איתך על כך? האם פנית לבקש מימון לבדיקה זו? אם את מעל גיל 35 הבדיקה ממילא על חשבון המדינה בבתי החולים הממשלתיים.

          • תגובה נוספת עו"ד אבי לביא
            ורדה | 17/12/2009 05:27

            בוקר טוב, אין בדעתי לבצע בדיקת מי שפיר . הרופא המטפל מנסה למזער עלויות לקופה (=ייעוץ גנטי ע"ח משרד הבריאות) במקום כפי שציינתי בתגובתי הראשונה להפנות לסקירת מערכות ע"ח הקופה. על פניו נראה שאין הייעוץ משמש תחליף לסקירת המערכות כיוון שלא יעלה על הדעת לבצע סקר בדיקות גנטי למחלות שונות במקום סקירת מערכות מוקדמת . אני לא אוותר . מה דעתך ?

            • סקירת מערכות או ייעוץ גנטי
              עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 17/12/2009 09:24

              אינני רופאה אך עלי לציין כי ככל שידוע לי הבדיקה הרלוונטית כאשר בדיקת חלבון עוברי היא בלתי תקינה היא בדיקת מי שפיר, שכן זו הבדיקה הודאית ביותר לשלילת תסמונת דאון. לדעתי, היכולת של סקירת מערכות מורחבת מגלה תסמונת דאון רק אם זו מופיעה עם סימפטומיים אופיניים שניתנים לאבחון בסקירת מערכות. כך או כך, אני מציעה לך לקבוע פגישה עם הרופא המנהלי בסניף שלך ולבקש ממנו שתאושר לך הבדיקה שאת חפצה בה. כדאי לך גם להיוועץ עם יועץ גנטי ועם מומחה בכיר במיילדות, על מנת לעמוד על קשת האפשרויות לאבחנה מוקדמת בעקבות תוצאות הבדיקה.

              • תגובה שלישית לעו"ד אסי לביא
                אני | 18/12/2009 14:20

                שלום רב, אני הצעתי כבר לרופא הנכבד שהוא מנהל המרכז לבריאות האישה את הצעתך: סקירת מעכות מורחבת ע"ח הקופה (=כי יש אינדיקציה רפואית לכך , ערכים של חלבון עוברי) וייעוץ גנטי בנוסף ,אבל לא במקום. הוא לא מאשר. אין באפשרותי להידקר למי שפיר כי עברתי את הזמנים שלא באשמתי!!! הוא פשוט שם לקופ"ח גול עצמי ורק כדי לחסוך לה את ה700 ש"ח . פניתי כבר למנהלת המחוז בקופה וממתינה לתשובתה. אני אגיע איתו עד סגן שר הבריאות ,. מבקר המדינה, כל מי שרלבנטי. היוהרה הזו והטימטום הזה חייבים להיפסק. אעדכן אותך שבת שלום