מומחה מטעם בית המשפט

  • ניגוד עניינים למומחה רפואי
    שקד | 15/12/2009 11:22

    שלום רב,בימ"ש קבע מומחה מטעמו שהינו מנהל מחלקה .בעת מינוי המומחה לא היה ידוע כי החולה טופל לאורך שנים רבות המחלקתו של המומחה כאשר הוא אינו מתמצא בזמן ובמקום ולמרות זאת קיבל טיפולים בדופמין ובוצעו צילומי מוח וMRIהמומחה הגיש את חוות דעתו כשהוא נמנע ככל האפשר משימוש בחומר רפואי ממחלקתו והרבה להסתמך על עדויות שמיעה של עובדות סוציאליות ופיזיוטרפיסטית.בית המשפט נתן היתר לחקור את המומחה. וכן לחשוף חומר נוסף מבית חולים אחר בו היה מאושפז החולה שנים קודם וכבר שם היה החולה נטול יכולת התמצאות בזמן ובמקום.קיים חשש לפיו אם טעביר את החומר למומחה הוא ינסה בכל מעודו להגן על מחלקתו.מה לעשות האם לגלות חששותי לבימ"ש ולערר את המינוי מטעמו. או לבקש השלמת חוות דעת בעילת מקצועיות, המומחה הינו מומחה בפסיכוגרטריה ואילו החולה היה ולה במחלת מוח ניוונית נדירה. מכאן שנדרשים כישורים בנרולוגיה ובפרט במחלת מוח הניוונית הנדירה יחסית.כולי תיקווה כי שאלתי אינה ארוכה לפורום במידה וכן איתך הסליחה.בברכת חג שמחשקד

    • מומחה מטעם בית המשפט
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 15/12/2009 17:50

      לצורך מענה על השאלה המורכבת יש צורך בעיון בכל חומר התיק והבנת נסיבות התביעה, הטיפול הרפואי שעומד למבחן, והאם הטיפול במחלקתו של המומחה שמונה רלוונטי אליו. אין ספק שעצם העובדה כי אותו מומחה מנהל מחלקה שם טופל הניזוק היא מטרידה ועלולה להזיק לניהול התיק, אך בכל הנוגע להליכים שיש לנקוט כעת - על כך רצוי שישיב מי שמכיר את התיק על בוריו.

      • ,תודה רבה תשובתך מעניינת  לת
        שקד | 15/12/2009 20:27