רשלנות רפואית?

  • רשלנות רפואית מובהקת?
    אלמוני פלוני | 08/12/2009 17:04

    לפני כמעט שנה הייתי אצל רופא עור מומחה לטיפול בסבוריאה שאובחנה אצלי, לאחר משחות שונות שלא הועילו הרופא הביא לי מרשם למשחת "אדידל", השתמשתי במשחה ולאחר זמן מה המצב השתפר מאט... בחודשים האחרונים לא חשתי ממש בטוב ונשלחתי לעשות בדיקות דם וגילו שהן לא סדירות וכי קיים חשש לסרטן עור בשלב מוקדם ואני מחכה לתשובות שמאשרות זאת, לאחר זאת קראתי את העלון המצורף עם המשחה ואכן ראיתי שרשום בה תחת התווית "תופעות לוואי: במקרים נדירים דווחו מקרים של סרטן עור/לימפומה אצל אנשים בעת שימוש באלידל אך לא הוכח קשר ישיר בין השימוש במשחה למחלה" - כאשר רופא העור שרשם לי את המשחה לא הזהיר אותי בדבר.יש לציין גם כי יש אצלי היסטוריה משפחתית של תמותה של הורה וסב מסרטן ואני מוגדר כסיכון גבוה לחלות ע"י מומחה לייעוץ גנטי.לשאלתי היא כזאת, אם אכן חס וחלילה יתגלה שאני חולה, האם קיימת פה רשלנות רפואית של הרופא עור שלא בדק או בירר לפני שרשם לי משחה כזאת? או שמא זאת גם רשלנותי שלא ביררתי על המשחה או שאלתי אותו לפני שהשתמתי בה?תודה.

    • רשלנות רפואית?
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 08/12/2009 18:33

      ראשית, יש כמובן להמתין לתשובת הבדיקות וכולי תקווה שיתקבלו תשובות שליליות. שנית, יש להיוועץ עם רופא מומחה האם אמנם מדובר בתופעת לוואי של התרופה או לא והאם היתה התווית נגד לשימוש בתרופה בשל הרקע שלך. לאחר בירור שאלות אלה ניתן יהיה להשיב לשאלתך האם קיימת עילת תביעה. לשם כך יהיה עליך להיוועץ עם עו"ד מומחב בתביעות רשלנות רפואית לאחר קבלת תשובות הבדיקה