נזק בעקבות טיפול לייזר

  • רשלנות וחוסר זהירות בטיפול הסרת שיער בלייזר
    עו"ד צעירה | 01/12/2009 00:54

    שלום רב, מזה מס' שנים הנני מטופלת במכשירי הלייזר השונים להסרת שיער. בשבוע שעבר, טופלתי באותו המכשיר בו התנסיתי לא מעט, כשנתיים לערך, באזור הפנים לשביעות רצוני. אולם, הפעם, בשל חוסר אחריות וזהירות וכן לא מן הנמנע אף לומר בשל רשלנות של המטפלת (שניכרה העייפות על פניה) נגרם לי נזק של מחיקת חצי מהגבות, ע"י שימוש לא נכון וחסר מודעות ליכולות המכשיר, זאת בנוסף לסימנים במסווה של כוויות (קלות יש לומר) ופצעים רבים, שמעולם לא הופיעו באופן זה. מיותר לציין את עוגמת הנפש שנגרמה לי וכמובן את הכחשותיה של המטפלת, לאחר הטיפול, שכלל לא נגעה או חלילה התקרבה לאזור זה, אך ללא ספק סימני הלייזר ניכרו על שערות הגבות (שעוד נותרו) מן השורש, שעם הזמן עוד ינשרו. מלבד היותי בחורה נאה ואסתטית חשיבותן של הגבות, כמהוות מסגרת לפנים, גבוהה ורגישה אצלי בפרט. ללא ספק, בנוסף לנזק הנפשי, נגרם לי נזק ממשי, שככל הנראה יעבור זמן ניכר ע"מ לתקנו וכמובן עוגמת הנפש והבושה הרבה שהנני חווה מאז. בשל כך, אשמח לדעת מהו גובה הפיצוי אותו אוכל לדרוש במקרה מעין זה, זאת כמובן בהתחשב בעובדה כי יום למחרת לא הגעתי לעבודה בשל אותה בושה וזעזוע מ"המראה החדש" וכן מס' ימים לאחר מכן ביטלתי השתתפותי בצילומי פנים לחברת קוסמטיקה בהם הייתי אמורה להשתתף (על כך ככל הנראה אאלץ לשלם פיצוי בגין "דמי ביטול" בסך 200 ש"ח). אודה לתשובתך טרם התחלתי בנקיטת הליך כלשהו וכך בהערכתך לסיכויי תביעה / כתב דרישה בעניין מעין זה. בתודה וברכה, עו"ד צעירה.

    • נזק בעקבות טיפול לייזר
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 01/12/2009 10:56

      לגבייך, הואיל וחלף שבוע בלבד מיום הטיפול הכושל והנזק שגרם הייתי ממליצה לך להמתין טרם פנייה במכתב דרישה או תביעה. מובן שכדאי לך לצלם תמונות של האזור ושל הגבות שיהיו מספיק ברורות כדי שיהיה לך תיעוד אם אמנם הנזק יחלוף. כעבור מספר חודשים ניתן יהיה להתרשם אם מדובר בנזק צמית או בנזק שחלף ובהתאם להכין את התביעה/הדרישה לפיצוי מהמכון.

      • שאלה נוספת
        עו"ד צעירה | 01/12/2009 14:03

        ראשית, תודה על המענה. שאלה נוספת בעניין הפיצוי - מאחר ולאחרונה רכשתי מהם חיבלת טיפולים נוספת, ובשל הנזק המיידי שנגרם כעת הן חזותי והן נפשי (עד כמה שזה אולי נשמע מוגזם, אך קשה לי להעביר את תחושתי הפנימית ותחושת האכזבה שלי) ברצוני לדעת האם אוכל לדרוש פיצוי מיידי כלשהו ללא קשר לנזק העתידי וזאת שוב, בשל הנזק המיידי הנראה חזותית ואינו בר-ויכוח וכן על עוגמת הנפש (שוב, על אף הכחושותיה של המטפלת). שמא אוכל לעמוד זאת בהתאם לכמות טיפולי הפנים שרכשתי מהם עד כה, או פשוט לאמוד זאת בדרך שונה?! רוב תודות.

        • פיצוי מיידי
          עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 01/12/2009 14:08

          אם המכון יפצה אותך בדרך כלשהי הוא ידרוש חתימה מצידך על העדר תביעות עתידיות. עלייך להתגבר על הצורך הזה לקבל פיצוי מיידי ולהמתין בסבלנות עד להתגבשות הנזק, אחר כך תתבעי על הנזק הזמני שחלף (אם יחלוף) או על כל הנזק הקבוע שנשאר והזמני שהיה. המתנה לא פוגעת בך, ככל שאת דואגת לתעד את הנזק הנוכחי על מנת שתוכלי להוכיח אותו אחר כך. כמו כן, אם יש צורך בטיפול רפואי דאגי לפנות לקבלת טיפול מתאים.

          • רוב תודות!  לת
            עו"ד צעירה | 01/12/2009 16:07