טיפול רפואי פרטי באמצעים שונים

  • טיפול שלא באמצעות מפגש ישיר
    יוסי | 22/11/2009 11:28

    שלום מה החוק אומר לגבי אפשרויות טיפול של רופא פרטי ( לא במסגרת ארגון כלשהו אלא כרופא פרטי) , גם באמצעים של שיחות טלפון או שימוש במייל ומתן עצות דרכם תוך הפעלת שיקול דעת. האם החוק מתייחס לכך? האם רופא המעוניין לתת שירות למטופליו לא רק דרך מפגש פנים אל פנים יכול לעשות זאת ואם כן האם עליו לבטח עצמו בדרך שונה?

    • טיפול רפואי פרטי באמצעים שונים
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 22/11/2009 11:40

      החוק איננו מבחין בין טיפול רפואי/ייעוץ שניתן טלפונית או באמצעות דוא"ל לבין טיפול רפואי שניתן במרפאה. ככל שאמנם מדובר בייעוץ הקשור בטיפול רפואי, המבוסס על הכרות עם החולה (ולא תשובות בפורום מסויים שהן כלליות ולא תמיד מתייחסות לנתונים אישיים של החולה) או אז מדובר בטיפול רפואי לכל דבר ועניין. לדוגמה - אישה הרה המנהלת מעקב הריון אצל רופא גניקולוג, מקבלת ממנו ייעוץ טלפוני רשלני באשר לביצוע בדיקות כלשהן. ייעוץ זה הוא חלק מן הטיפול הרפואי וככל שאמנם היה רשלני תוכל לתבוע אותו בגינו. מובן כי במקרים מעין אלה עלולה להתעורר מחלוקת עובדתית האם שיחה מסויימת התקיימה וזו כבר תוכרע על פי כללי הראיות במשפט האזרחי.באשר לשאלות הביטוחיות - עד כמה שידיעתי מגעת הפוליסות אינן מחריגות ייעוץ טלפוני מתחום הכיסוי (למיטב ידיעתי) אך כדאי לברר זאת בעת ביצוע הפוליסה.

      • תודה, שאלה נוספת בבקשה
        יוסי | 22/11/2009 13:18

        תודה על תשובתך ואם הרופא מבצע את הטיפול או החלטות על טיפול ללא היכרות קודמת עם החולה ( אחות בודקת את תלונות החולה, מתייעצת עם הרופא בטלפון וזה על בסיס מה שהאחות מספרת לו מדריך אותה ואומר לה מה לעשות- לשלוח לבית חולים, להמתין למחר לבדיקת רופא בקופת חולים, להתחיל אנטיביוטיקה וכו). האם גם אז הרופא מכוסה ( אם יש לו ביטוח) או שצורת טיפול כזו ( שובף מבלי שהוא מכיר את החולים ומבלי שמדובר כחלק ממפגשים רגילים) לא מקובלת ולא על פי החוק?

        • טיפול ללא מפגש עם החולה
          עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 22/11/2009 13:49

          כל ייעוץ שרופא נותן לחולה ושעלול לגרום נזק לחולה חשוף לעילת תביעה בנזיקין. לא ברור לי למה בדיוק אתה מכוון - אך אם, למשל, במסגרת זו הרופא משיב שאין צורך בפנייה לבית החולים, וייעוץ זה גרם נזק לחולה - ודאי שהרופא חשוף לתביעת נזיקין על ייעוץ רשלני. יש כמובן להבין את הפלטפורמה הכוללת של שיטת העבודה אליה אתה מכוון - שהיא ודאי משמעותית לקביעת אחריותו של הרופא על הייעוץ..