חוות דעת פסיכיאטרית מטעם הצד שכנגד

  • בדיקה פסיכיאטרית מטעם ההגנה
    מודאג | 12/05/2008 14:58

    שלום, זומנתי לבדיקה "נגדית" אצל פסיכיאטר מטעם ההגנה. מה הסטטוס של חסיון רופא-מטופל בבדיקה כזו? יש פרט שאיננו רלוונטי לחוות הדעת או למשפט, אבל יעלה באופן טבעי בשיחה עם הפסיכיאטר, ואני לא רוצה שיעלה במשפט (מסיבות אישיות, לא שקשורות למשפט). האם אפשרי לבקש מהפסיכיאטר חסיון במקרה כזה? האם זה יחייב אותו? ומה קורה אם הפסיכיאטר מתרשם שאני לא משתף פעולה? תודה

    • חוות דעת פסיכיאטרית מטעם הצד שכנגד
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 12/05/2008 15:09

      אני מניחה שאם הוזמנת לבדיקה פסיכיאטרית מטעם הצד שכנגד משמעות הדבר שהגשת תביעת נזקי גוף וטענת במסגרתה לנכות פסיכיאטרית כתוצאה מארוע התביעה. במקרה כזה העלית לדיון, מיוזמתך, את מצבך הנפשי וזכותו של הצד שכנגד לפשפש במסמכים ובחייך על מנת לדלות אינפורמציה שתקעקע את טענותיך או תקשר בין מצבך הנפשי היום לארועים קודמים, שהיו טראומטיים עבורך. הדברים שתאמר לרופא המומחה מטעם ההגנה אינם חסויים! אינך חייב להעלות בשיחה מה מה שאינך רוצה לומר אך יש אפשרות שתשאל שאלות ואם תסתיר מידע אתה עלול להחשב כבעל כוונת מירמה. כמו כן, יש אפשרות שהצד השני יגלה את המידע מחיפוש מידע רפואי אודותיך. אינני יודעת איזה מידע בדיוק אתה מעוניין לא לחשוף ויכול להיות שאינך חייב לחשוף אותו. כדאי שתתייעץ בנושא עם עורך הדין המייצג אותךבתביעה או שתפנה אלינו דרך פנייה דחופה לקבלת ייעוץ טלפוני בעניין.