ריביות חוב של חברה-האם ניתן לאשר פטור ממנו

  • ריביות חוב של חברה-האם ניתן לאשר פטור ממנו?
    סיון | 13/10/2010 13:14

    עו"ד כאהן שלום רב, אשמח להיוועץ בך בשאלה הבאה. אתמול השתתפתי בוועדת הנחות של איגוד ממשלתי שאותו אני מייצגת. במסגרת הוועדה היו מקרים פרטיים שבהם המלצתי על פטור מתשלום אגרה/שירות או הנחה מסויימת באחוזים (בגין השירות שנתן האיגוד לצרכן) אך כשהגעתי לחברה X נדרשתי לשאלה האם מותר לפי חוק/פסיקה "לוותר" לחברה (ששילמה את חובה) על הריביות (בערך 7000 ש"ח) שנצברו כתוצאה מהחוב? היתה חברה נוספת שהיה לה חוב של מעל מיליון, היא קיבלה דרישת תשלום , לא שילמה , נסגרה ונפתחה בשם אחר. מה עליי לעשות כדי לחייבה בתשלום?? והאם זה בכלל אפשרי?? תודה רבה רבה, סיון, עו"ד

    • ריביות חוב של חברה-האם ניתן לאשר פטור ממנו
      עו"ד משה כאהן | 14/10/2010 20:50

      באשר לשאלה הראשונה - יש לבדוק את החיקוק מכוחו חל החיוב ולבדוק את האפשרות למחול על החיובים. לגבי השאלה השנייה - יש לבחון אפשרות של הרמת מסך.