שיתוף פעולה בין חברות

  • הסכם שיתוף פעולה
    רוני | 04/08/2010 08:21

    לצורך שיתום פעולה באותו תחום 2 חברות מעונינות לחתום לע הסכם ללא הקמת ישות חברה עצמאית לצורך שיתוף פעולה. שיתוף הפעולה התקיים כחלק מפעילותה של אחת החברות שהינה צד להסכם. לאחר עמידה ביעדים שיקבעו בינהם הצדדים יקבל הצד השני 50% ממניות החברה בו התקיים השיתוף . האם ניתן לקיים הסכם שכזה? החברות הינן חברות חדשות שתיהן.

    • שיתוף פעולה בין חברות
      עו"ד משה כאהן | 04/08/2010 10:51

      באופן כללי, אין בעיה לנהל שיתוף פעולה בין חברות ככל שהפעילות אינה כפופה לדיני ההגבלים העסקיים. יש לבדוק את תנאי העיסקה המוצעת ולודא את התאמתה לדין.

      • הבהרה נוספת
        רוני | 04/08/2010 11:02

        אין בעיה של הגבלים עסקיים חברות קטנות ללא מחזור כרגע בבעלות שני יחידים, השאלה האם זה בסדר שהפעילות תתקיים אצל אחת החברות ואחכ יעבירו מניות של החברה בה מתקיימת הפעילות לחברה האחרת ?

        • שיתוף פעולה בין חברות
          עו"ד משה כאהן | 04/08/2010 11:06

          באופן כללי אין מניעה. יש לבדוק את תנאי העיסקה המוצעת ולודא את התאמתה לדין, וכן למנוע בעתיד קונפליקטים בין החברות, מנהליהם ועובדיהם.