אשמח להפניה לחוק כלשהו או פסיקה בעניין, המון תודה!

  • שעבוד ספציפי לרכישת נכס (שסל"נ)
    שרה | 19/07/2010 17:07

    שלום, שאלתי היא מתי שסל"נ גובר על שעבוד צף? כלומר, מתי לא צריך את הסכמת בעל השעבוד הצף - האם רק לפני שהשסל"נ נכנס לנכסי החברה או גם בדיעבד? למשל, אם החברה מכרה נכס תוך מתן אשראי, ללא שעבוד, וכעת רוצה להטיל שעבוד על הנכס (שנמצא תחת שעבוד צף) - האם היא יכולה, או שהיא באפשרותה לעשות כן רק לפני שהנכס נכנס תחת השעבוד הצף? תודה רבה!

    • אשמח להפניה לחוק כלשהו או פסיקה בעניין, המון תודה!  לת
      שרה | 19/07/2010 17:08

      • סעיף 169 (ד) לפק' החברות  לת
        עו"ד משה כאהן | 19/07/2010 17:24

    • שעבוד ספציפי לרכישת נכס
      עו"ד משה כאהן | 19/07/2010 17:24

      השסל"ן גובר על השיעבוד הצף אם האשראי שימש בפועל לרכישת הנכס המשועבד.

      • גם במידה שהשעבוד הספציפי נעשה לאחר שכבר חל על הנכס
        שרה | 19/07/2010 17:38

        שעבוד צף?

    • בבקשה דחוף - אסביר את שאלתי בצורה נהירה יותר
      שרה | 19/07/2010 18:23

      החברה מכרה נכס לחברה אחרת ללא שעבוד. הכנס נכנס תחת השעבוד הצף של הבנק של החברה האחרת. לאחר חלוף מספר חודשים, החברה הראשונה רוצה להטיל שעבוד על הנכס שמכרה. האם היא יכולה לעשות כן, שאו שבאפשרותה להטיל שעבוד רק במועד מכירת הנכס ולא מספר חודשים לאחר מכן? תודה!!!