שיעבודים

  • שעבודים- דחוף
    עמי | 27/06/2010 16:09

    שלום רב, אנוכי בעל חברת בנייה שזכה במכרז ממשלתי. ברצוני לחתום חוזה עם קבלן משנה לביצוע העבודות עפ"י המכרז. אולם אני חושב לבטחונו ואיתנותו הכלכלית של הקבלן משנה. לאור כך, הוצאתי - נסח חברה- על החברה של אותו קבלן משנה, כאשר בה מפורטים שני שעבודים להלן, שאודה לכם רבות באם תסבירו לי את פרשנותם המשפטית, ואם יש לי מה לדאוג לגביהם לפני חתימת חוזה עם אותו קבלן משנה וקידום היחסים המקצועיים ביניינו: 1) שעבוד של בנק- שעבוד שוטף על כל המפעל, הנכסים, הזכויות והרכוש האחר. שעבוד קבוע על הון המניות שטרם נדרש ו/או שטרם נפרע והמוניטין. שעבוד על כספים, שטרות, ני``ע ובטחונות אחרים הנמצאים ו/או שימצאו וכן על זכויות הנובעות מביטוח הרכוש המשועבד. 2) שעבוד נוסף לאותו הבנק- שעבוד קבוע ראשון והמחאה על מסמכים שטרות וני"ע המופקדים בבנק בין לגוביינא למשמרת או אחרת כמפורט באג"ח. שעבוד צף על מסמכים שטרות וני"ע למעט שטרות המופקדים ו/או שיופקדו בבנק/ים אחר/ים במועד חתימת האג"ח ומעת הפקדתם בלבד כמפורט באג"ח. אשמח לקבל התייחסות לגבי האיתנות והפרשנות של שני השעבודים הנ"ל לעניין קבלן המשנה. תודות רבות מראש.

    • שיעבודים
      שי | 11/07/2010 14:49

      מדובר בשיעבודים יחסית סטנדרטיים אשר הרבה חברות נותנות לבנק כאשר הן פותחות חשבון שבו מוענק להם אשראי. קשה להבין מזה מה מצבה הפיננסי של החברה (יש חברות מבוססות עם שיעבודים כאלו). האם יש לך יכולת לקחת בטחונות ממשיים (ערבות בנקאית)?

      • שעבודים - המשך
        עמי | 11/07/2010 18:38

        תחילת דבר, אני מודה לך מאוד על עזרתך אדון נכבד. לעניין הערבות הבנקאית, אותו קבלן משנה טוען כי קיימות בעיות נזילות בחברותו ולכן בקשה שכזאת עלולה להיות לא רלוונטית לענייננו. אשמח לקבל את דעתך? ואם קיימת בטוחה אחרת מלבד הנ"ל? תודות מראש.