חברה בע"מ או לא ? הרמת מסך ההתאגדות ?

  • אני בבעיה!!
    מרדכי | 03/06/2010 21:56

    שלום, השקעתי למעלה מ 700,000 ש"ח בחברה פרטית להשקעות. כעת הבנתי שישנה בעיה ומישהו ביצע "עקיצה" אשר הותירה אותי בלי כסף!!! מה אני יכול לעשות ? לכאורה חתמתי מול החברה. האם אני יכול להגיש תביעה נגד האדם ספציפי ? האם אני יכול לבקש נגדו עיקולים. אנא עזרתכם.

    • חברה בע"מ או לא ? הרמת מסך ההתאגדות ?
      יוסי , עו"ד | 03/06/2010 22:27

      אם החברה אינה חברה בע"מ, הנך יכול לבצע עיקולים על נכסי הבעלים , לתובעם וכיו"ב ללא כל בעיה. הבעיה העיקרית הינה שכנראה הם כבר הבריחו את כלל נכסיהם... אם המדובר בחברה בע"מ, העניין סבוך הרבה יותר משום שלחברה כזו יש אישיות משפטית הנפרדת מבעליה. במצב זה עליך לשאול את עצמך ו/או לברר, האם אתה יודע שבעלי החברה עשו "עוקץ" מכוון וכי הם ניהלו את החברה במכוון להפסדים תוך שמשכו סכומים ניכרים לכיסם ו/או ערבבו בין נכסי ו/או רווחי החברה לנכסיהם ו/או רווחיהם הפרטיים, או אז הנך יכול לבקש מביהמ"ש את הרמת מסך ההתאגדות. גם מימון דק של חברה, קרי: כניסת החברה למחוייבויות שאין ביכולתה לפרוע, עשוי להוביל להרמת מסך ההתאגדות. בקשה זו אינה פשוטה, אך אם ביהמ"ש יאות לקבלה, הרי שתוכל לרדת לנכסי בעלי החברה עצמם ולגבות מהם את חובה של החברה כלפיך. שוב, גם כאן הבעיה האמיתית היא האם יש כסף בחשבונם הפרטי של בעלי החברה שאפשר להתחכות אחריו ? יש לזכור כי העניין אינו שגרתי, שכן חברה בע"מ, עיקר אישיותה המשפטית הוא הפרדת נכסי החברה מנכסי בעליה. המדובר ככלל באישיות משפטית נפרדת של החברה מבעליה. בכל מקרה, העניין תלוי נסיבות ומומלץ כי תתייעץ בנושא עם עו"ד ובאופן פרטני שכן המדובר בכסף רב שעלול לרדת מבחינתך לטמיון.

    • הרמת מסך
      עו"ד משה כאהן | 03/06/2010 23:50

      ככל שניתן להבין מהודעתך, מדובר במעשה תרמית. זה סוג המקרים שבהם עשוי ביהמ"ש להסכים להרמת מסך , דהיינו תוכל להגיש תביעה כנגד האדם הספציפי ובמידת הצורך אף לבקש עיקולים, בהתקיים התנאים לכך.

    • מצב דומה
      אלי | 11/07/2010 00:21

      שלום מרדכי, קראתי את פנייתך בפורום ואני במצב דומה. ייתכן ומדובר באותה חברה.האם יש אפשרות שתאמר לי מי החברה?אם יתברר שמדובר באותה חברה , נוכל אולי לפעול ביחד.לילה טוב, אלי.