העברת מניות לאדם אחר

  • העברת מניות לאדם אחר בחרה
    עליזה | 13/05/2010 08:48

    פתחתי חברה והייתי בעלת רוב המיות, כחודשיים לאחר מכן העברתי את כל המניות לאדם אחד ועזבתי את החברה , אך היום מתברר שהחן שפתחתי בבנק המשיך להתנהל עד 2008 כאילו אני בעלת החברה וזאת לאחר שהודעתי בבנק שאלותיי 1. האם זה חוקי שהבנק המשיך בחשבון כאילו אני בעלת חברה? 2. בחודשיים שהחברה הייתה בבעלותי היא הייתה בעצם של גיסי שהוא ניהל את חן מול הבנק? 3. האם יש מקום לתבוע את הבנק? 4. האם יש מקום שמיידעים את הבנק שהחברה על שם אחר?

    • העברת מניות לאדם אחר
      עו"ד משה כאהן | 13/05/2010 09:40

      אנא פרטי מה הנזק שנגרם לך מכך שהבנק לא שינה את פרטי בעלי המניות של החברה על אף שהודעת לו. כמו כן, האם נתת ערבות אישית לחובות החברה בעת שהיית בעלת המניות?

      • העברת מניות
        עליזה | 13/05/2010 10:01

        הנזק שנגרם לי שהיום הבנק תובע אותי ב- שלוש מיליון ש"ח. הבעיה שגיסי נתן שוחד למנהל הבנק והבנק העלים עין מיתימות מזוייפות, אני לא יודעת אם נתתי ערבות אישית כמה שאני זוכרת לא, היום הבנק עיקל לי את הבית חשבונות בנקים ורכב. התקופה שהבנק תובע היא התקופה שאני לא הייתי בעלת החברה

        • העברת מניות לאדם אחר
          עו"ד משה כאהן | 13/05/2010 10:49

          השאלה המרכזית הינה: האם חתמת על כתב ערבות אישית עבור החברה, אם לאו. עם כל הצער שבדבר, אם חתמת על ערבות אישית כזו ולא דאגת לביטולה עם העברת המניות לגיסך, הבנק יסתמך על הערבות האישית שלך ללא כל קשר לשאלה האם את בעלת מניות בחברה. עליך לדרוש מהבנק לקבל העתק מכתב הערבות האישית ע"מ לודא שאכן חתמת על ערבות כזו. אם אכן חתימתך זוייפה - יש לפעול מיד באמצעות עו"ד.