חובת רישום פרטיכל בישיבות דירקטוריון

  • חיוב רישום עמדת דירקטור בפרוטוקול
    דירקטור | 30/01/2010 23:40

    אני דירקור בחברה פרטית. ע"פ איזה חוק או תקנה אני יכול לחייב דירקטוריון לרשום את עמדתי בפרוטוקול ישיבת הדירקטוריון ? לטענת שאר החברים אין חיוב כזה ולא חייבים לרשום את עמדתי. אשמח לתשובה מהירה . תודה

    • חובת רישום פרטיכל בישיבות דירקטוריון
      עו"ד משה כאהן | 31/01/2010 10:36

      החובה הינה מכח סעיף 108 לחוק החברות.

      • בסעיף 108 לא.......
        דירקטור | 31/01/2010 15:27

        בסעיף 108 לא מפורטת חובת רישום דברי דירקטור, הסעיף נוקט לשון " חברה תערוך פרוטוקולים של ההליכים בישיבות הדירקטריון.....", לטענת מזכיר החברה אין חובת רישום עמדת דירקטור, אף אם הוא מבקש זאת מפורשות. האם קיימות תקנות המבהירות מהם "ההליכים" או פסיקה בנושא ? כיצד אני יכול לחייב את הדירקטריון/חברה לרשום את עמדתי בפרוטוקול ? אודה לך מאוד על עזרתך

        • חובת רישום פרטיכל בישיבות דירקטוריון
          עו"ד משה כאהן | 31/01/2010 15:53

          נכון שסעיף 108 לא מחייב חובת רישום דברי דירקטור, אולם אם דירקטור מתנגד להחלטה הרי שיש להתייחס לכך בפרטיכל שכן זה חלק מ"ההליכים". זו הפרקטיקה הנוהגת. ההחלטה היא בידי היו"ר לא המזכיר. אם היו"ר מסרב - יש לשלוח מכתב לכל הדירקטורים שנכחו בישיבה ובו פירוט מה שנאמר בישיבה ולא נרשם בפרטיכל לבקש כי המכתב יצורף לפרוטיכל .