הרמת מסך

  • בעל מניות הוא בעל חוב?
    רוני | 14/01/2010 14:15

    שלום, לפני כשנה נתתי שירותי ייעוץ בתחום המחשבים לחברה בע"מ וקיבלתי בתמורה מניות בחברה (כ-5%) במקום שכר. לאחר מספר חודשים בעלי מניות אחרים הזרימו כספים והנתח שלי קטן (כ-3%). החברה נקלעה לקשיים ונוצר חוב גדול ללקוחות ולעובדים. מספר עובדים שלפו את רשימת בעלי המניות, ביניהם אני, ושלחו להם מכתב שהם דורשים שכר על עבודתם (סכום כולל של כמה עשרות אלפי שקלים). האם ניתן לדרוש ממני לכסות על חלק מחובות החברה? האם אני בסכנת תביעה משפטית? תודה מראש, רוני

    • הרמת מסך
      עו"ד משה כאהן | 14/01/2010 15:16

      לא ניתן לתת ייעוץ ספציפי למקרה שציינת , אולם בד"כ אין לבעל מניות, בכשירותו זו, אחריות לחובות החברה למעט באותם מקרים חריגים המצדיקים "הרמת מסך"(כגון: ערבוב נכסים אישיים ועסקיים, תרמית, הברחת נכסים ועוד.)