סעיף סל

  • שאלה דחופה בקשר ל"סעיף סל"
    שאלה | 10/01/2010 10:17

    מישהו יכול להסביר בדיוק מהו "סעיף סל" מה הגדרה של הדבר הזה כי לא מצאתי בשום מקום באינטרנט. תודה מראש

    • סעיף סל
      עו"ד משה כאהן | 10/01/2010 13:27

      "סעיף סל" (בד"כ בהסכם או בחוק) הינו סעיף כוללני הקובע פתרון אחד או הוראה אחת למספר גדול של סיטואציות.

      • שאלה נוספת
        שאלה | 10/01/2010 16:13

        תודה רבה על התשובה. כיצד סעיף זה יכול לבוא לידי ביטוי במידע מהותי נוסף למשקיע על חברה מסויימת למשל למשל?

        • תקנות ניירות-ערך (דו"חות תקופתיים ומיידיים), התש"ל-1970
          עו"ד משה כאהן | 10/01/2010 16:33

          תקנות ניירות-ערך (דו"חות תקופתיים ומיידיים), התש"ל-19701 סעיף 10 (א) יובא דו"ח הדירקטוריון על מצב עניני התאגיד בשנת הדיווח ובו הסברים של הדירקטוריון על מצב עסקי התאגיד, תוצאות פעולותיו, הונו העצמי ותזרימי המזומנים שלו; ההסברים יתייחסו לאופן השפעתם של אירועים על הנתונים שבדו"חות הכספיים ועל הנתונים שבתיאור עסקי התאגיד, אם השפעה זו מהותית, ולסיבות שהביאו לשינויים שחלו במצב עניני התאגיד בהשוואה לשנות הדיווח הכלולות בדו"חות הכספיים; דו"ח הדירקטוריון יתייחס לנתונים העיקריים המצויים בדוחות הכספיים ובמסגרת תיאור עסקי התאגיד, ויכלול מידע נוסף המצוי בידי התאגיד לגבי שנת הדיווח, והכל אם לדעת הדירקטוריון הם חשובים להבנת מצב עניני התאגיד באופן מאוזן בידי משקיע סביר השוקל קניה או מכירה של ניירות הערך של התאגיד. דוח הדירקטוריון יכלול גם פרטים בדבר תרומות התאגיד. כן יכלול דוח הדירקטוריון פרטים בדבר חשיפה לסיכוני שוק ודרכי ניהולם .4

          • האם שעבודים זה סעיף סל?
            שאלה | 11/01/2010 16:25

            האם שעבודים זה סעיף סל? למשל שעבודים של בעל השליטה לגופים מסויימים האם זה סעיף סל שהוא מידע מהותי נוסף למשקיע סביר?