תשובה

  • תביעת חוב
    גדי | 18/11/2009 14:48

    שלום רב, האם בהגישי תביעת חוב לנאמן בהסדר נושים, יש לבקש ריבית והצמדה על סכום החוב?

    • תשובה
      עו"ד טל | 19/11/2009 09:36

      אתה מגיש תביעת חוב לפי הכללים (תצהיר והכל) ומציין את סכום החוב העדכני. הנאמן או המפרק שיבדוק את תביעת החוב, תפקידו לברר מהיכן נובע הסכום וממה הוא מורכב.תוודא שאתה מגיש במסגרת הזמן הקצוב בחוק, ואם איחרת - תגיש בקשה להארכת מועד אחרת זה נחשב כאילו לא הגשת בכלל - וזה חבל.

      • תביעת חוב
        גדי | 19/11/2009 13:14

        ראשית, תודה טל על התגובה המהירה.שנית, השאלה שלי היא כזו-האם אני צריך לחשב את הריבית וההצמדה מיום הפירעון המקורי או פשוט רק לרשום את הסכום המקורי ובטופס תביעת החוב להוסיף במילים-+ריבית והצמדה עד ליום התשלום בפועל?תודה

        • תשובה בעניין מרכיבי תביעת חוב - רבית והצמדה
          עו"ד טל | 20/11/2009 11:41

          הנושא מעט מורכב - יש לדעת אם החוב הנו קצב, לא קצוב, נובע מפסק דין, או הוא בכלל נקוב במט"ח, או בק"ע דמי מזונות או שכר עבודה, מתי מועד הפרעון שנקבע, מתי ניתן צו הכינוס/כינוס/מינוי נאמן בפשיטת רגל, האם הנושה הוא נושה מובטח ואם לא, האם גובה החוב גבוה משווי הבטוחה וכו' וכו'  - לכל אלו מרכיבים עיקריים לצורך הכרעה בשאלה מהוא "חוב הניתן לתביעה במסגרת תביעת/הוכחת חוב" בהליכי פשיטת רגל ופירוק, כלומר האם ניתן לתבוע הפרשי הצמדה ורבית וממתי - האם מיום הפרעון, מיום הכינוס/פשיטת הרגל או מיום הגשת תביעת החוב. כפי שאתה רואה, התשובה אינה מורכבת מ "כן" או "לא", והיא אינה פשוטה - שיני פשיטת הרגל הנם מורכבים למדי.בכל מקרה, אם תרצה להוסיף פרטים נוספים אשיב כמיטב יכלתי. זכור רק שיש לצרף תצהיר לתביעת החוב, ורכיבים נוספים שיש לצרף על פי הסוגים השונים של תביעת החוב (לא ציינת כלל מה עילת התביעה ובאיזה שלב נמצא ההליך).

          • תביעת חוב
            גדי | 20/11/2009 15:00

            לכאורה, המקרה די פשוט- ללקוח שלי יש שיק של חברה, שחזר עקב כיסוי לא מספיק (סכום קצוב), החברה נמצאת בהקפאת הליכים.כמו כן, לחברה יש הסכם נושים מאושר ע"י ביהמ"ש.אני אתמצת את השאלה שלי- בהנחה שסכום השיק הינו 1000 ש"ח לדוגמא, האם זה יהיה גובה תביעת החוב שאגיש או שמא עליי לציין במכתב נלווה לטופס תביעת החוב הסטנדרטי כי על הסכום הנ"ל יש לצרף ריבית והצמדה מיום הפירעון המקורי.ושוב...תודה.

          • תביעת חוב
            גדי | 20/11/2009 15:00

            לכאורה, המקרה די פשוט- ללקוח שלי יש שיק של חברה, שחזר עקב כיסוי לא מספיק (סכום קצוב), החברה נמצאת בהקפאת הליכים.כמו כן, לחברה יש הסכם נושים מאושר ע"י ביהמ"ש.אני אתמצת את השאלה שלי- בהנחה שסכום השיק הינו 1000 ש"ח לדוגמא, האם זה יהיה גובה תביעת החוב שאגיש או שמא עליי לציין במכתב נלווה לטופס תביעת החוב הסטנדרטי כי על הסכום הנ"ל יש לצרף ריבית והצמדה מיום הפירעון המקורי.ושוב...תודה.

            • תשובה
              עו"ד טל | 25/11/2009 09:25

              לדעתי כדאי לרשום בתביעת החוב את הסכום המלא כולל רבית והפרשי הצמדה עד למועד הגשת התביעה.תציין מה היה סכום השיק המקורי ומתי חולל.מקסימום תקבל תשובה שלא הכל מגיע לך, ותוכל לשקול המשך צעדיך.

              • תודה  לת
                גדי | 25/11/2009 12:26