שותף קנה נכס בלא ידיעתי

  • שותף קנה נכס בלא ידיעתי
    יוסי | 04/11/2009 19:39

    השותף שלי קנה רכב בלי ידיעתי (נרשם על שם החברה) בהסכם שלנו כל אחד מורשה חתימה מה אני יכול לעשות?

    • שותף קנה נכס בלא ידיעתי
      עו"ד משה כאהן | 05/11/2009 10:41

      לא ניתן לבטל את העיסקה כלפי מוכר הרכב לאור העובדה שלשותפך זכות חתימה יחידה. מה שניתן לעשות הוא לנסות ולשנות את זכויות החתימה בחברה וכן לקבוע בתקנון סוגים של פעולות ועיסקאות שיחייבו את הסכמת שני הצדדים.

      • האם אני יכול לחייב שינוי לחתימה מבוקשת
        יוסי | 05/11/2009 15:22

        תודה על התשובה המהירה האם אני יכול לחייב שינוי תקנון לחתימה מבוקשת? האם למעשה הוא יכול לבצע כל עסקה שהוא רוצה? לקנות 100 מחשבים לחברה כמו כן באותה הזדמנות הוא מכר את הרכב הישן שלו לחברה הוא יכול לבצע מהלך שכזה?

        • שינוי תקנון
          עו"ד משה כאהן | 07/11/2009 20:32

          כמה אחוזים בחברה מחזיק כ"א מכם ומה קובע התקנון לגבי הרוב הדרוש לשינויים בתקנון?

          • אני מזיק ב 35%
            יוסי | 08/11/2009 20:49

            תודה על התשובה המהירה אני מחזיק 35% לא ידוע לי מה אומר התקנון האם הסכמים בע"פ תקפים בשעת הקמת החברה הגדרנו שההחלטות יהיו משותפות

            • שינוי תקנון
              עו"ד משה כאהן | 09/11/2009 06:13

              לאור העובדה שאתה מהווה מיעוט בחברה לא תוכל לשנות את התקנון או את זכויות החתימה ללא הסכמתו של שותפך. מאידך, ככל שפעולותיו של שותפך אינם לטובת החברה יתכן ותוכל לקבל סעד משפטי. מומלץ לפנות לעו"ד.