זכות לזימון ולהצבעה באסיפות כלליות

  • זכות הצבעה והשתתפות באסיפה כללית
    יוסי | 06/10/2009 07:57

    התאגדו 4 אנשים והקימו חברה נקבע בהסכם טרם ההקמה שכל אחד יקבל טחוז מסוים מהמניות.בפועל נרשמו ברשם החברות רק שניים מהשותפים כבעלי מניות הם אלו אשר השקיעו כסף. האם יש מחויבות באסיפה כללית לצרף גם את אלו שאין ברשותם מניות בפועל והאם הם רשאים ל הצביע בקבלת החלטות? שאלה שניה :אם נרשם לפני הקמת חברה שלאדם פלוני מגיע 5% מניות בחברה .והאדם אינו מעונין בשלב זה להירשם כבעל מניות ברשם החברות האם יש לו זכות הצבעה? בברכה יוסי

    • זכות לזימון ולהצבעה באסיפות כלליות
      עו"ד משה כאהן | 06/10/2009 13:19

      זכות בעל מניות לזימון ולהצבעה באסיפות כלליות הינה ע"פ הרישום במרשם בעלי המניות של החברה ולא ע"פ הרשום ברשם החברות. יחד עם זאת, על כל חברה חלה החובה לדווח לרשם החברות על כל העברה או הקצאה של מניות כך שהרישום ברשם החברות יהיה תואם לרישום במרשם בעלי המניות של החברה.

      • עו"ד משה - ראה בבקשה שאלתי השניה.
        יוסי | 06/10/2009 15:21

        תודה, אך מה קורה במידה והאדם שאמור לקבל מניות בחברה לא מעוניין להירשם כבעל מניות בפועל , נניח כי החברה נמצאת באובר מסוים,או בגלל סיבתותיו האישית?מצד שני היזם השותף כן מעונין שהוא יכנס וירשם כבעל מניות ובכל זאת הוא מסרב האם יש לו זכות הצבעה? דבר זה קורה לעיתים קרובות בהקמת חברה ובתחילת דרכה.

        • תשובה לשאלה הנוספת
          עו"ד משה כאהן | 06/10/2009 16:20

          כפי שציינתי, רק מי שהינו בפועל בעל מניות בחברה ורשום ככזה במרשם בעלי המניות של החברה יכול להצביע באסיפות הכלליות של החברה.