הטרדת שכנים

  • שכן מטריד
    אני | 17/02/2013 15:35

    בבניין בו אני גר מתגורר שכן בעייתי ביותר. מדובר בשכן שעד לפני 8 שנים הורחק מהבניין בצו הרחקה לאחר צבירת תיקים רבים של תקיפת שכנים ולאחר מכן תקיפת ופציעת 8 שוטרים. להבנתי הוא ישב בכלא וגם אושפז בכפיה אך נחשב אחראי למעשיו שכן לאחר שחזר לבניין עמד למשפט על שני תיקים חדשים של תקיפת שכנים (אחד בבניין אחר בו גר בתקופה שהיה מורחק). לאחר שחזר העמיד פנים שבא לפתוח דף חדש וביקש מהשכנים לחתום לו על בניית תוספת מגורים בגודל של 35 מ"ר בשטח המשותף של הבניין, בצמוד לדירתו.רק 25% מהשכנים חתמו לו, לפני 7 שנים, וגם זאת משום שלא רצו להסתכסך עמו. רק לאחרונה, כשהבניין עומד לפני תמ"א 38 והוא מתנגד, התברר לשכנים כי רק רבע מהדיירים חתמו לו על הסכמה לתוספת בשעה שלהרחבה כזאת נדרשת הסכמה של 100% מהדיירים להבנתי ומכל מקום של רוב.בנוסף, הוא לא משתתף בחשבונות של הבניין וכ"ו ומחזיק כלבים מסוכנים ביותר שאומנו לתקיפה (הכלבים האגרסיביים ביותר שראיתי) איתם הוא נוהג להפחיד את השכנים בכוונה (לעמוד במעבר בשעת לילה מאוחרת איתם, לעמוד איתם בצורה שהוא אינו נראה כך שנראה כאילו הם משוחררים ולא קשורים ועוד כהנה כהנה) בעבר רבתי איתו על הנושא והוא צילם אותי כשאני מאיים שאפנה להוציא לו צו הרחקה (לא משנה שהכלב שלו משתולל ברקע).בחודשיים האחרונים הוא מגיע בלילה עם שקית ובה צואה של הכלבים שלו ושופך אותה ליד החלון-אני יודע את זה ולא משער. התדירות משתנה, לעתים כל יום ולעתים פעם ביומיים שלושה.פניות לוטרינר העירוני בדבר מסוכנות כלביו (החוק מאפשר לוטרינר העירוני לבחון אופי של כלבים) לא הועילו. באמצעות החתימות שזייף השתלט על החצר האחורית של הבניין כולו (ובנה עליה מבנה החורג בהרבה גם מ35 המ"ר שעליהם השיג אישור בהונאה) וכאמור הוא מטריד באמצעות השארת צואה כמעט כל לילה.מדובר בבניין עייף של אנשים מבוגרים. השאלה שלי היא איך ניתן לטפל באחד כזה.האם הצבת מצלמה בחלון באמצעות חוקר פרטי ותיעודו זורק צואה בלילה יכולה להוביל להגשת תלונה פלילית על הטרדה? האם דבר זה יכול לסייע בבקשה מהוטרינר העירוני לבחון את כלביו? האם תיעוד כזה יסייע גם בפניה לפסיכיאטר המחוזי בנושא זה? מה ניתן לעשות בנוגע לחתימות שכנראה זוייפו?

    • הטרדת שכנים
      מרקוס סיפוקובס, חוקר פרטי | 10/03/2013 09:17

      שלום רב, התקנת מצלמה מותרת מבחינת החוק ויכולה לשמש כרעיה בפתיחת תיק במשטרה, לגבי איבחון של הכלבים מציע לך לפנות לוטרינר העירוני לייעוץ בנדון, שיהיה בהצלחה. שבוע טוב.