תשובות

  • מזונות - 2 שאלות
    שני | 15/02/2011 12:59

    שלום רב,2 שאלות:1. על פי הסכם המזונות בין הוריי על אבי לשלם מזונות עד גיל 21 (מגיל 18 עד 21 משלם רק שליש).    ברצוני לדעת האם על פי החוק עליו לשלם עד תאריך יום ההולדת עצמו או עד  תאריך השחרור מהצבא (שהינו כמה חודשים לאחר גיל 21)?2. אמי דורשת מאבי תשלום הפרשי מדדים על כל השנים בהם שילם לה שלא בצמוד למדד. כעת הוא טוען שמאחר ושילם לה עבור אחי עד שחרורו מהצבא (כמה חודשים מעבר לגיל 21), הוא יקזז לה את התשלום עבור החודשים הללו מתשלום הפרשי המדדים שעליו לשלם.ברצוני לדעת האם הוא יכול לעשות זאת? גם אם על פי החוק היה צריך לשלם רק עד גיל 21 ו"מטוב לבו" שילם עד השחרור מהצבא, האם הוא יכול כך לבקש זאת חזרה ולקזז את הסכום הזה מתשלום הפרשי המדדים אותו הוא נדרש לשלם?

    • תשובות
      טל פינק שליש, עו"ד | 28/02/2011 11:51

      שאלה מהותית ראשונה היא האם להורייך יש הסכם גירושין או שניתן פסק דין. אם יש הסכם - אז צריך לראות מה ההסכם קובע. אם אין הסכם - בדרך כלל המזונות (תקופת השליש) הן עד תום השירות הצבאי או גיל 21, המאוחר מביניהם. לעניין הקיזוז, הרי שאם לא נקבע בהסכם הגירושין/פסק הדין מפורשות שניתן לקזז, אזי אי אפשר בעיקרון. הייתי מציעה שאימך תערוך תחשיב של הקיזוז האפשרי אל מול המזונות "ששילם באקסטרה" ותראה אם שווה לה להילחם על זה.