ביטול צוואה

  • תקפותה של ירושה
    אילנה | 28/01/2011 19:06

    אחי רווק, נפטר לפני מספר שבועות. לפני 11 שנים הוא כתב צוואה ובה הוריש את כל רכושו לאדם אחר. כעבור זמן הוא ביטל את הצוואה אך לא נמצא עותק של ביטול הצוואה. האם צוואה זו תקפה?

    • ביטול צוואה
      שלי גרשט, עו"ד | 29/01/2011 15:06

      האם יש עדים לכך שביטל את הצוואה?

      • עדים לביטול צוואה
        אילנה | 29/01/2011 16:29

        ראשית, תודה על התגובה המהירה. לא ידוע לי על עדים לביטול הצוואה או על הפקדתה לאדם אחר, מה שידוע הוא שהוא ביטל ואף שלח מכתב ביטול ליורש. אני שמעתי מפיו של אחי על הביטול הצוואה אך לא הייתי נוכחת בזמן ביצוע הפעולה. תודה

      • עדים הדבר תקפות צוואה
        אילנה | 29/01/2011 16:58

        ראשית, תודה על התגובה המהירה. לא ידוע לי על עדים לביטול הצוואה או על הפקדתה לאדם אחר, מה שידוע הוא שהוא ביטל ואף שלח מכתב ביטול ליורש. אני שמעתי מפיו של אחי על הביטול הצוואה אך לא הייתי נוכחת בזמן ביצוע הפעולה. תודה

        • ביטול צוואה
          שלי גרשט, עו"ד | 29/01/2011 17:37

          על מנת לבטל צוואה יש להוכיח את כוונת המוריש לבטלה אם על ידי עדים או על ידי כתב. אומנם את שמעת אותו אומר זאת אך הבעיה שאין הוכחה ממשית כי אכן ביטל. האם הוא הפקיד את הצוואה ברשם הירושות? אם כן אולי גם הגיש ביטול וזו תהייה ההוכחה. מעבר לכך יש אפשרות להגיש התנגדות, אך תצטרכי להוכיחה.