הטלת עיקולים בהוצל"פ

  • אני זוכה בהוצל"פ ורוצה להגיש עיקולים
    על בסיס ח.פ. של חברה | 22/01/2011 12:12

    שלום, האם אני יכולה לבקש עיקול כללי על כל סכום כסף ו/או על נכסי מיטלטלין ו/או נכסי מקרקעין הרשומים ע"ש החברה על בסיס הח.פ. שהחזירה לי שיקים בעבור שירות שנתתי? במידה ויש נכסי מקרקעין לחברה, איך אני יכולה לתפוס אותם גם באופן כללי ובאילו טפסים בהוצל"פ אני עושה את הנ"ל? רק אציין כי האזהרה כבר המצאתי לחייב ואין כלל תגובה ממנו והוא מתעלם מכך שיטתית, אחרי שבאמת ניסיתי לגמור הכל מחוץ לבימ"ש. לפיכך, שאלתי האם אני מוגבלת אך ורק לעיקול ספציפי למיטלטלין ומקרקעין או שאני יכולה בכללי לבקש כי על בסיס הח.פ. של החברה יוטל עיקול בכל מקום בו החברה השקיעה כספים כגון בנקים, חברות ביטוח ועוד ולחלוט בהתאם? רק אציין כי לא עברה עוד חצי שנה מאז שהאזהרה הומצאה לחייב ככה שאני לא יכולה במידה והבנתי נכון להפעיל את מלוא הסנקציות המצויות בידיי לכאורה כנגד החייב בשל תיקון 29 לחוק ההוצל"פ. לפיכך, באיזה טופס עלי למלא את הבקשה לעיקולים לכלל הגופים שביקשתי על מנת לתפוס כספים של החברה בכל אירגון או חברה שהיא?או לתפוס כלל נכסי המקרקעין של החברה? כמה אגרה אני צריכה לשלם לביצוע ההליכים הנ"ל? האם החייב יחזיר לי את הכסף על האגרות במידה ואצליח לגבות את הכסף דרך ההוצל"פ? אני זקוקה לתשובות בדחיפות ותודה מראש על הכל, כי אני כל כך לא מבינה וכועסת מזה שנתתי שירות טוב ללא תלונות והחייב לא משלם חזרה כסף על השירות וזה ממש ממש מעצבן. תודה ושבוע טוב לכולם

    • הטלת עיקולים בהוצל"פ
      עו"ד אביעד אמזלג | 22/01/2011 16:14

      בקשה להטלת העיקולים בהוצל"פ תוגש ע"י טופס "בקשת זוכה להליכים מבצעיים". הזוכה יהא רשאי להטיל עיקולים על כל נכס ו/או זכות שבבעלות החברה, לרבות כאלה המצויים בידי צד ג' (לשאלתך לגבי הטלת עיקולים בחברות ביטוח, בנקים וכד'). ככלל תפיסת נכס תתבצע לאחר הטלת עיקול, בבקשה נפרדת. כלומר הטלת העיקול בלבד אינה מקנה את הזכות לתפוס את הנכס. באם החייבת הינה חברה בעלת נכסים, מומלץ לערוך אודותיה חקירה אצל גורם מקצועי, על מנת לדעת היכן להטיל עיקולים. בהצלחה. * מחירון אגרות מדוייק תוכלי למצוא באתר הרשמי של רשות האכיפה והגביה שלהלן.

      • אביעד תודה - אני רוצה להבין
        לגבי הטופס שאמרת | 23/01/2011 00:43

        במידה ויש לי את הח.פ. ואת כתובת החברה, האם יש רובריקות בטופס אותן אני יכולה למלא לידי ההוצל"פ ויישלח באופן כללי עיקול לכל מוסד שהוא המחזיק נכסים או זכויות של החברה?האם אני צריכה נסח טאבו בשביל ביצוע עיקול מקרקעין או מיטלטלין בעסק עצמו או על השטח בה הוא נמצא או מספיק הח.פ. וכתובת החברה שציינתי בפתיחת תיק ההוצל"פ כדי שאשתמש וארצה בהליך שכזה? פשוט אין לי את התקציב לחוקר ואני רוצה להבין ממך האם מספיק הח.פ. ושם החברה כמו שפתחתי את תיק ההוצל"פ כדי להטיל עיקול כללי על נכסי צד ג' ועיקול על מיטלטלין בעסקו של החייב בנוסף. צר לי, לא הבנתי מדבריך, במידה ואני רוצה להטיל עיקולים שכאלו באופן כללי על סמך הח.פ. והכתובת, לא ממש הבנתי מהאתר ששלחת לי כקישור כמה בעצם תעלה לי האגרה על כל ההליכים המבוקשים או כל אחד בנפרד. אני ממש מודה לך ולשאר האנשים פה. עלו והצליחו ותבורכו. שבוע טוב, בי