לפנות למנהל בתי המשפט ו/או נשיאת ביהמ"ש העליון

  • מה אמור לעשות עו"ד במצב זה?
    מ | 28/12/2010 19:09

    שלום רב, אני לאחר 4 שנים בתביעה נגד בעלים של חברת נופש בו גם הוטרדתי מינית, שהיתי שם עם אימי וילדי. סכום התביעה שלנו היתה על 200 אלף שקל, לקחנו בחשבון שייקח פחות העו"ד הכין אותי לקראת ה100 אלף שקל. שהגענו לדיון הוכחות בו אנו תובעות אני ואימי ובני הקטין, עוד לפני שנכנסנו ביקש השופט מעו"ד של שני הצדדים להסכים ל79 א' שהוסבר לנו שהוא הליך מקוצר ללא חקירות וללא יכולת לערער. אני ואימי סירבנו לכך וגם העו"ד שלי. לאחר כניסתנו לדיון עמדנו בפני חקירות צולבות משך קרוב לשעתיים בו אמר השופט שיעלה את ה"רף" של התשלום, במקום 79 א'. הסכמנו ואז לאחר החקירות בו היה ניחן בעדות שקר של הנתבע עם הוכחות על חוסר אמינותו, כגון כתבי אישום על אלימות קודמים שלו, ראינו שהשופט אכן לצידנו וסוף סוף האמת תצא לאור ואז גזר פסק דין של 3 אלף שקל . היינו בשוק טוטאלי. יצאנו מהאולם והחלטנו שאין מצב לא לערער על החלטתו אך שקיבלתי למחרת בפקס את הפרוטוקול עם הפסק דין כתוב שהצדדים הסמיכו את בית המשפט לבצע 79 א'. זה לא נכון ולא מוסרי ששופט בישראל ישקר או יכניס משהו שלא סוכם עליו כלל. מה עלי לעשות? אפילו העו"ד שלי לא מוצא את נפשו מחוסר אונים, עוד בהיותו מזהיר את השופט שלא יעשה לו פסילה והשופט משכנע אותו במתק שפתיים שיעלה את הרף של הסכום על מנת שלא יפסול אותו. האם יש עוד תקנה למצב כזה או ברירת מחדל? האם בישראל שופט יכול להחליט על משהו שלא סוכם וללא יכולת לערער על שקר שנכתב בפסק הדין? האם אפשר לתבוע שופט? הרי אינו אלוהים עם כל הכבוד לו. אודה לתשובתכם הדחופה, זה בלתי יאומן ואני שוקלת להעביר זאת לעיתונות הארצית עם שמו . תודה.

    • לפנות למנהל בתי המשפט ו/או נשיאת ביהמ"ש העליון  לת
      ניר | 07/01/2011 09:04

    • שהעו"ד שלך יגיש בקשה לתיקון פרוטוקול
      נ | 14/01/2011 11:17

      ויבקש למחוק את השורות שאומרות שהסכמתם ל-79א. אם בית המשפט ידחה את הבקשה, תגישו ברע אם יקבל - תערערו בזכות על פס"ד.