בתגובה לשאלתך

  • התייעצות
    דפנה | 08/12/2010 14:50

    שלום, אני עו"ד בהכשרתי אך מעולם לא עסקתי בדיני עבודה ואני זקוקה לעזרתכם. יש לי שאלה- בן משפחתי עובד במקום מסויים, במשך עשר שנים כמעט הוא לא ניצל ימי מחלה, האחראית על הפרט במקום עבודתו טענה שלא מגיע להם כסף עבור ימים..לא משנה בשנה וחצי האחרונה הוא הפך לאב ומן הסתם החל להביא אישורי מחלה כי כל פעם הילד חולה או מדביק וכך הלאה. נוצר מצב שבשנה האחרונה הוא מביא אישור מרופא כל פעם שלא חש בטוב ונשאר בבית ואז הסתבר שברור שהוא מקבל על ימי מחלה כסף כנדרש בחוק.. היום זימנו אותו לבירור וטענו בפניו כי מאחר והוא חולה יותר מידי כנראה שלא מתאים לעבודה ולמעשה רוצים לשלוח אותו לרופא תעסוקה ואמרו לו שעד שהרופא יבדוק ועד שיעשו ברור (כי טוענים שכאילו לא באמת היה חולה וסתם עשה זאת כדי לקבל כסף עבור ימי המחלה) הוא לא עובד. למעשה עבודתו הינה לפי שעות ואם לא עובד יש לו אפס משכורת. מה עלינו לעשות? האם יש מקום להגיש תביעה לבית דין לעבודה שהרי הם פוגעים בפרנסותו ללא עילה בדין, כל ימי מחלתו מגובים באישורים רפואיים, מעבר לכך הטענה כאילו עשה זאת להשיג כסף ניתנת לשלילה כי למשל החזרי נסיעות שמגיעים לו או תשלום עבור ארוחות הוא מעולם לא דרש לקבל על אף שבמצטבר במרוצת השנים זה בוודאי מגיע לאלפי ש"ח. אשמח למענה אם יש עילה לתביעה בהנחה שפוגעים בפרנסתו לצורך הברור ומשעים אותו מהעבודה. האם ההשעייה הזו הינה בסמכות? האם היא יכולה להיות לא מוגבלת בזמן. שוב אציין כי במשך עשור שנים הוא לא הביא אישורי מחלה גם אם חלה כי נאמר לו שאין החזר ועכשיו אותה בחורה התחלפה והבחורה השנייה אמרה שיש החזר ומי שחולה שיביא אישורי יש לו איזה 300 ימים צבורים כך כל מה שלקח ה במסגרת ימים שעמדו לרשותו. איך עלינו להתמודד עם ההשעיה הזו- נכון לכרגעהוא מושעה עד לבדיקה עם רופא תעסוקה ובואו נגיד שהם לא מזדרזים ככ לקבוע לו תור...כל אימת שלא משובץ לעבודה לא מקבל כסף וייתכן כי יישאר ללא הכנסה בכלל. אשמח לשמוע התייחסות וגם לדעת במידה ונניח זהחוקי מה שהם עושים האם ניתן לקבל סיעו מביטוח לאומי עבור החודשים של הבירור ואם כם אז איך כי לא ייתכן שיחיה ללא משכורת יש לו ילד קטן..אציין רק שאת הבירור הם בחרו לעשות דווקא לפני צאתו לעבודה, על אף שאיננו הצהיר כלל על מחלה החודש..הם יכלו לקרוא לו לשיחה גם מחר שהוא לא משובץ מחר לעבודה אך במודע חרו לבטל לו משמרת ולבצע ברור ולהודיע לו על השעייה מיידית שמתחילה מרגע זה (הכל בע"פ) הפגיעה במשכורת החלה מייד. וזאת עוד לפני שהרופא בדק הוא הסביר להם שימי מחלתו היו בעיקר בגין צינון או מחלת ילד..הוא עובד אגב במקום בו יש הרבה אנשים במקום סגור יחסית והוא חשוף להידבקויות כאלה ואחרות. מעולם לא חרג ממכסת הימים שיש לרשותו והכל מגובה באישורים רפואיים שהורו לו על ימי מנוחה בבית. אני בטוחה שרופא תעסוקה יקבע כי הינו כשיר לעבודה אולם הפגיעה בשכר וכן ההשפלה ועוגמת נפש בהאשמות כאילו "סתם" אמר שחולה גוררות תחושות קשות מאוד

    • בתגובה לשאלתך
      עו"ד ס. אדלר | 08/12/2010 14:58

      אנא פרטי ביתר דיוק את השתלשות העניינים על מנת שאוכל להשיב לך נאמנה. תגידי את בסדר???