חשבון נאמנות

  • חשבון בנק נוסף
    ברקן | 24/10/2010 16:14

    שלום רב, פתחתי משרד לעורכי דין, אני עצמאית לבד. פתחתי חשבון בנק לעסק. שאלתי היא האם אני מחוייבת לפתוח חשבון נוסף ללקוחות, לדוגמא קיבלתי ציק עבור לקוח מחברת ביטוח לאחר שהפקדתי אותו בבנק וניכיתי מהסכום את שכר הטרחה, אני מעבירה ללקוח בציק שלי את הסכום שמגיע לו. האם בשביל זה אני צריכה לפתוח חשבון בנק נוסף או שאני יכולה לבצע זאת מחשבון העסק?

    • חשבון נאמנות
      ניצה | 25/10/2010 12:59

      את צריכה לפתוח חשבון נאמנות על שם הלקוח, מאחר והכסף הזה אינו מיועד לעסק אלא ללקוח ואת מחזיקה אותו בנאמנות. מדובר למעשזה בפקדון על שם הלקוח, כשכספי דמי פתיחת הפיקדון ודמי הניהול נגבים לאחר שהכסף יימשך מהחשבון כדי שתעבירי אותו ללקוח.