חוסר ניקיון כפיים - אימתי ניתן להעלות כטענה?

  • דחיית עתירה בשל חוסר ניקיון כפיים - רק בבג"צ???
    שחר כהן, עו"ד | 24/10/2010 14:40

    לאחר חיפוש במאגרי המשפט נוכחתי לדעת כי העדר ניקיון כפיים מהווה עילה לסילוק העתירה ו/או דחייתה ככל שהיא מוגשת בבג"צ. שאלתי הינה האם העדר ניקיון כפיים קיצוני עשוי להיות לעזר גם בדין הכללי קרי תביעה אזרחית כפשוטה. במקרה אותו אני מייצג הושגה פשרה לפני שנתיים בין הצדדים. כיום צד א' תובע את צד ב' בשל הפרת ההסכם שקיבל תוקף של פס"ד. אולם לאחר חקירה ממושכת התגלה לי כי צד א' (התובע) הוא עצמו הפר את הוראות פס"ד שניתן. השאלה היא כיצד ניתן לבקש סעד מבית המשפט לסילוק התביעה על הסף . תקנה 101 לתקסדא מדברת שימוש לרעה בהליכי משפט . ברם נראה כי העדר ניקיון כפיים מתאים הרבה יותר. האם ניתן ורצוי להשמיע טענה זו גם כשאין המדובר בערכאת בגצ"ית אלא תביעה כספית בשלום. בתודה וברכה !!!

    • חוסר ניקיון כפיים - אימתי ניתן להעלות כטענה?
      יועמ"ש | 24/10/2010 22:23

      למרות שאני משתדל להימנע מליתן יעוץ משפטי חינם אין כסף לעורכי דין, בניגוד למעוטי יכולת להם אני שמח לעזור אענה בקצרה. חוסר ניקיון כפיים היא טענה שמקורה בדיני האקוויטי האנליים שהרציונל העומד בבסיסה הוא כי בעל דין המבקש סעד במעמד צד אחד מבית המשפא חייב לגלות לבית המשפט את כל העובדות והמסמכים הרלוונטים גם כאלו שאינם נוחים לו. לפיכך ראוי לסלק על הסף בקשות לסעד זמני או עתירות לבג"צ המוגשות מטבען במעמד צד אחד כאשר ידיו של הפונה מוכתמות. בהליך משפטי רגיל אין משמעות לטענה של חוסר ניקיון כפיים והיא מהווה חלק מהדרישה הכללית לבעלי דין להפעיל את זכויותיהם בתום לב.

      • לא עזר
        שי | 14/02/2018 15:29

        לא עזר נשלח מכתב לעירייה מבקר המדינה ומפקח רישום מקרקעין
        מה עוד אפשר לעשות ?