תגובה לאסתר, בעניין גז מדמיע משוטר

  • גז מדמיע משטור
    אסתר | 23/10/2010 20:14

    קרוב משפחה קיבל דוח משוטר ואחי עבר במקום והתחנן לשטור לא לתת לו לו דוח והשוטר לא הסכים אז אחי אמר לו מי אתה וכתוצאה מהמשפט הזה השוטר הוציא גש מדמיע חריף מאוד והתיז עליו ואזק אותו באזיקים ולקחו אותו למגרש הרוסים ושם כל הצוות התפלא שפעם ראשונה מגיע אליהם מישהו עם גז . אחרי 3 שעות שחררו אותו כמובן. האם ראוי לשוטר להוציא גז מדמיע שאין לו שום סיכון אפילו לא בטיפונת של סיכון. תודה מראש

    • תגובה לאסתר, בעניין גז מדמיע משוטר
      חופית אבקסיס, עו"ד | 24/10/2010 10:44

      שלום רב, בהמשך לשאלתך לעיל, בעניין בו התיז שוטר גז מדיע על בן משפחתך, נראה כי יש לבחון היטב את מכלול הנסיבות. ראוי לציין, כי לשוטר הממלא תפקידו יש סמכות להפעיל כוח סביר, מידתי ונקודתי. משכך, יש לבחון מהי מידת האיום שהפגין בן משפחתך כלפי השוטר והאם בנסיבות העניין התזת גז מדמיע על ידי השוטר אכן נופל לגדר שימוש בכוח סביר. נהוג כי השימוש בגז מדמיע יהיה רק לצורך הגנה עצמית ובמקרים קיצוניים בלבד. ככלל, שימוש בגז מדמיע מותר כאשר יש סכנת חיים מידית (עילה לשימוש בנשק), בכל מקרה אחר יש להפעיל כוח סביר בלבד. כפי שאת רואה התשובה לשאלתך איננה חד משמעית ולכן יש לבחון את מכלול חומר הראיות הקיים בעניין. נכון הדבר, כי לא מקובל ששוטר יתיז גז מדמיע בלא שעולה צורך, בנסיבות האירוע. אולם, יש לקחת בחשבון שבד"כ גרסתו של השוטר תיחשב כמהימנה. אמליץ לך, להפנות שאלתך לפורום פלילי. חופית אבקסיס, עו"ד