תשובה

  • בבקשה תעזרו לי
    אילנית | 17/10/2010 12:59

    לקוח שלא משלם שכ"ט- לאיזה בימ"ש ניתן לפנות? באיזה הליך לפתוח? סדמ"ק? בבקשה תענו לי

    • תשובה
      שאול אמרני, עו"ד | 22/10/2010 13:54

      שלום לא די בעובדה שהלקוח אינו משלם שכ"ט על מנת להשיב לשאלתך. משום שדרושים פרטים נוספים על מנת שניתן יהיה להשיב לשאלתך בצורה מקצועית ונכונה. עליך לציין מה שכר הטרחה שהיה עליו לשלם? האם יש הסכם שכ"ט או שאין? אם יש הסכם - אזי יש לפנות לסדר דין מקוצר. אם אין הסכם - אם הסכום הוא עד 50,000 שקלים הרי שמדובר בסדר דין מהיר. מעל סכום יש לפנות לסדר דין רגיל. סכום עד 30,100 לערך ניתן לתבוע גם בבית משפט לתביעות קטנות. לגבי הסמכות המקומית - יש לפעול על פי תקנות סדר הדין הרגילות לעניין סמכות בית משפט. בעיקר מקום מושב הנתבע או מקום מתן השירות או מקום מתן התמורה וכיו"ב.