אין מה להתבייש ולשאול

  • שאלה חשובה (אך אולי קצת מביכה!)
    עו"ד שירי | 25/08/2010 01:35

    היי לכולם, אני עו"ד צעירה (קיבלתי את הרישיון במחזור האחרון). תמיד הפריע לי (ולאחרונה אף יותר) הוא שאני לא יודעת בדיוק איך לבצע מחקר משפטי. אז איך שרדתי את התואר (עבודות סמינריוניות) ואת ההתמחות בכלל אתם בטח שואלים? אפשר לומר שהלכתי בין הטיפות. חיפשתי כמיטב יכולתי בנבו, גוגל. אבל אני יודעת שיש דרכים טובות יותר ואני לא יודעת מה לעשות. בהתמחות זה לא היה נעים לשאול כי נתפסתי כ"תותחית", עכשיו כשאתחיל לעבוד זה לא יהיה נעים לשאול כי אני כבר עו"ד. בקיצור חברים, אתם התקווה האחרונה שלי. ברמת העיקרון, ניסיתי לחפש בגוגל האם יש קורס ללימוד מחקר משפטי. זה נראה לי הרבה יותר חשוב מכל מיני קורסים אחרים שטוטיים שמכרחים אותנו ללמוד לתואר. לא מצאתי. אז אם מישהו/מישהי יכולים לתת לי עצה או אם שמעתם על קורס בנושא, אודה לכם מאוד!! שירי.

    • אין מה להתבייש ולשאול
      חנן כהן עוד | 30/08/2010 18:31

      זאת לא בושה לשאול. אף אחד לא נולד עורך דין- גם לא הבכירים בענף. מי שלא שואל ומנדנד לא יידע אף פעם. גם קורס לא יעזור. אין כמו פרקטיקה. לדעתי יעריכו אותך יותר אם תשאלי שאלות ענייניות ותראי התקדמות בעקבות כך. זה שאת כבר עורכת דין ויש לך רישיון לא עושה אותך שונה בין רגע ממה שהיית קודם. בפרקטיקה רוצים תוצאות ולא מראית עין צאי לדרת ואל תתביישי לשאול בהצלחה!!

      • לשאול - ברירת מחדל
        עו"ד שירי | 30/08/2010 23:30

        ראשית כל - תודה לך. כעיקרון, רציתי להסתדר וללמוד בעצמי. דעי לך שישנם הרבה עורכי דין שלא יודעים לבצע מחקר משפטי ומשתמשים כמוני בגוגל. אני רציתי לחזור ליסודות, ללמוד צורת מחקר משפטי טובה. יחד עם זאת, אני מבינה מה שאת אומרת ואם באמת אין קורס והדרך היחידה היא לשאול, אז אני אשאל, בלי בושה. פשוט חשבתי שמישהו אולי מכיר דרך אחרת..