מציע לך לברר מראש

  • מבקשת עזרה מדרום אמריקה - ללמוד משפטים?
    פיתה | 23/07/2010 04:58

    העניין הוא שאני לא ממש חושבת שארצה להיות עורכת דין,והרבה מהחומר לא מעניין אותי,אבל פשוט נראה שזה פותח המון דלתות. אני עוד אחת מהאנשים האלה של לשנות את העולם,ובעיקר בישראל :) הכל מעניין אותי - הרווחה,החינוך,הסכסוך הערבי ישראלי..מה שאני יכולה לראות את עצמי עושה זה לשלב את מה שמעניין אותי בפסיכולוגיה וחינוך,אבל עם מנהל: יוזמת תכניות מניעתיות (כל תופעה חברתית מעניינת אותי,אז זה יכול להיות במגוון תחומים) או טיפוליות קהילתיות או בית ספריות (בעירייה,מועצה מקומית,או משרד החינוך\רווחה),גיבוש תכניות כלשהן לשיפור מערכת החינוך.בעצם כל דבר שאני אוכל להיות אחראית עליו בעירייה בעניין חברתי יהיה מעניין.עבודה בעמותה לשינוי חברתי (ששם מאוד מתחבר לי משפטים,לעשות מחקרים ולהגיש הצעות חוק כמו מכון אדווה), או באמת חלום רחוק ולא בטוח שריאלי,להיות בכנסת. בנוגע לעריכת דין,התחום היחיד שאני רואה את עצמי עובדת בתור עו"ד זה באמת בבג"צים המעניינים..אבל זהו. ושפיטה זה משהו שנראה לי מרתק. אבל הרבה יותר מושך אותי התחומים האחרים שציינתי,לפחות כרגע. בכל הנושאים שאני מסתכלת עליהם בקורסים למשפטים- נזיקין,חוזים,דיני עבודה,תורת המשפט,דיני משפחה וקוראת קצת מהחומר - אני מאוד נהנית מההתחלה,בשאלות הפילוסופיות יותר,ותמיד עולה לי השאלה,מה צריכה להיות ההגדרה למשפחה?מה צריך להיות האחריות של המעסיק? איך אפשר לשפר את זה? איך אפשר "להפיל" על תאגידים אחריות חברתית? מה צריכה להיות שיטת הבחירות? אבל זה חלק קטן מהחומר ובאופן כללי אחר כך עורכי דין לא מתעסקים בזה. או שכן? ובגלל זה אני תוהה אם משפטים מתאים לי,מבחינת עניין ומבחינת וכמה זה יעזור לי אחר כך,ואם זה. כי ממה שקראתי בפסקי דין הכל כך כך..מוגדר וסגור. כמובן שתלוי במורכבות המשפט,אבל עדיין..האופציות האחרות שאני חושבת עליהן זה פסיכולוגיה ומדעי המדינה או לימודי מדינת ישראל בב"ש. אז ממה שציינתי,כמה אני אפסיד אם אני לא אלמד משפטים? במה משפטים יכול לתרום לי ממה שציינתי וכמה זה קריטי לי? והאם יש עבודות אחרות שמתאימות למה שתיארתי שמצריכות משפטים.. אני פשוט לא רוצה לגלות שאני חייבת משפטים אחר כך ואצטרך להשלים 4 שנים.. תודה מראש

    • מציע לך לברר מראש
      אחד שנכווה | 23/07/2010 08:00

      מציע לך לברר מראש , כתובות רלוונטיות של לשכת האבטלה הקרובה למקום מגורייך המיועד המקצוע גמור ! איפה את חייה ??

      • יעוץ לימודים
        עו"ד זיו ביגלמן | 24/07/2010 19:04

        אני חושב שאת צריכה להיפגש עם יועץ לימודים. העלת הרבה מאוד ויש גם הרבה סוגיות נוספות שאת לא לוקחת בחשבון. כמו תנאי קבלה, שכר לימוד, מה הגיל שלך, אורך הלימודים, מצב השווק הרווי וכו' וכו' ממה שראיתי נראה לי שדווקא תואר שני במשפטים יכול יותר להתאים לך כיוון שלא נראה לי שיש לך מטרה להיות עורכת דין אלא את רוצה רק לרכוש השכלה משפטית. לדעתי תחום העבודה סוציואלית, מדעי המדינה או פסיכולוגיה יכולים גם להתאים לך.

        • את באמת פיתה אם תעשי טעות ותלכי ללמוד משפטים.  לת
          ראי הוזהרת מראש | 25/07/2010 17:58

    • אם את רוצה לשנות עולם, לכי לכנסת
      avi | 26/07/2010 10:17

      רוב עוה"ד לא עוסקים בכך, רק למי שיש כסף, כיוון שקשה מאוד להתפרנס בכבוד מעיסוק בתחום הזה. אם אתה רוצה לפעול לעולם טוב יותר, עדיף ללכת לכנסת, למועצות מקומיות, עיריות, לפעול בעמותות ובאגודות למיניהן שמטרתן לפעול נגד עוולות והרוע שיש בעולם. מבחינת לימודים, התחום שיתאים לך יותר הוא ממשל ושלטון, כי שינוי זכויות והגדרות נעשה בעיקר באמצעות חקיקת הכנסת.