ציבורי-פרטי

  • להתחיל קריירה כעוזרת משפטית או בבימ"ש?
    עו"ד שהתמחתה בבימ"ש | 21/07/2010 01:17

    שלום לכולם, עשיתי התמחות בבימ"ש ולאחרונה הוסמכתי. אני רוצה לעבוד בעתיד במגזר הציבורי(חשוב לי תנאים טובים ושעות סבירות ליום בו אהיה אמא). התקבלתי למאגר של העוזרים המשפטיים ואני בדילמה: ערכתי ראיון אצל שופטת בבימ"ש די קטן ועם תנאים לא משהו, הבעיה שהמשרה מוגבלת ל-5 חודשים(מחליפה מישהי שיצאה לחופשת לידה). השופטת היא גם מרצה ונראה שתוכל ללוות אותי כעו"ד צעירה כמוני שמרגישה שזקוקה עוד לליווי מקצועי. בנוסף התראיינתי אצל שופט בכיר אחר, במקום שקרוב לאזור מגוריי.שם המשרה קבועה ולא זמנית(יתרון משמעותי). אך הדילמה היא שיתכן שבגלל שהוא בכיר הוא יציב לי רף גבוה ואולי לא יהיה לו סבלנות בשל מעמדו לעזור לי ויבוא בדרישות גבוהות וכאמור אני עדיין מרגישה שאני זקוקה לליווי. [מבין השניים-מי עדיף:משרה זמנית אך עם מעסיק שילמד אותי ויעזור לי או משרה קבועה אך עם בוס שדורש רמת עצמאיות גבוהה?] מהעבר השני:התראיינתי במשרד שעוסק בביטוח.המראיינת היתה נפלאה.אך שעות העבודה קשות 8:30-18:30. אני לא רגילה לכאלה שעות (התמחיתי בעבר בבימ"ש שם השעות הרבה יותר סבירות). ויש דרישה לקרוא תיקים באנגלית וזה יהיה עבורי אתגר לא קל. השאלות שלי: 1.האם לאחר שכבר עשיתי התמחות בבימ"ש, ואם אמשיך כעוזרת משפטית:האם הדבר יסגור לי דלתות בהמשך בכניסה למגזר הפרטי? האם כדאי לנצל המומנטום שאני כבר במאגר ומכירה שופטים ולעבוד שם(טוב לטווח הקצר)?או שמא בשוק כיום צריך להשתפשף בשוק הפרטי(טוב לטווח הרחוק)?אני פשוט לא מתלהבת מהשעות הארוכות ורוצה עוד קצת להשאיר לי חיים כרווקה צעירה כרגע.. האם עדיף קודם עוזרת משפטית ואח"כ משרד פרטי או ההפך?? 2.והיה ואעבוד מס' שנים כעוזרת משפטית ולאחר מכן אפלט-האם בחיפוש עבודה למגזר הפרטי אחשב עו"ד עם נסיון או בלי(לעניין שכר וסטטוס שלי)?

    • ציבורי-פרטי
      עו"ד זיו ביגלמן | 24/07/2010 13:14

      דעתי היא שאת צריכה ללכת על המשרה הקבועה אצל שופט בכיר, המציאות היום שלא פשוט לעו"ד צעיר למצוא עבודה ולכן למצוא עבודה זמנית זה לא רציני. לדעתי גם השופטת שם לא תקח אותך ברצינות כי היא תדע שאת עוזבת עוד כמה חודשים ולבטח עבודתך לא תהיה מאתגרת כפי שתהיה במשרה קבועה/ לעניין מעבר לאחר כמה שנים למגזר פרטי - אני רואה כאן קצת בעיתיות, כיוון שבד"כ מגזר פרטי השעות הן רבות יותר וגם רוצים ניסיון פרקטי שלא יצא לך לעשות בתפקיד עוזרת משפטית.