הצודק והחכם

  • ניהול כספי נאמנות בעיסקת מקרקעין
    עדי | 07/06/2010 11:43

    לצוות האתר שלום רב להלן שאלתי ביצעתי עיסקת מקרקעין שאני הוא המוכר ווהתשלום האחרון שהתקבל בגין הנכס שמכרתי בסך של 60,000 דולר נשאר בנאמנות אצל העו"ד-במשך שנתיים בשוויו השיקלי  (שיצג את שני הצדדים בעיסקה) וזאת עד העברת המסמכים הנדרשים לידי הקונה /ב"כ כדי לרשום את הזכויות ע"ש הקונה בלשכת המקרקעין/טאבו נושא שלקח זמן רב מאוד... בגלל  בעיות בקבלת אישורי מינהל /עירייה ועדות ועוד שלבסוף היגיע האישור המיוחל בסוף חודש מאי והנכס נרשם כדין על שם הקונה פניתי לעו"ד כדי לקבל את כספי הנאמנות הוא העביר לי את כספי הנאמנות לאחר כשבוע מבקשתי והסכום שהתקבל בש"ח הוא בדיוק/זהה לאותו סכום שאותו שילם הקונה לפני כשנתיים בשקלים. כששאלתי את עו"ד מדוע אין ריבית נצברת על הכסף!!!!  הוא מסר לי שבגלל שהריבית כה זניחה אזי הריבית שהתקבלה קוזזה מול עלות הוצאות החשבון השוטף ולכן לא מגיעה לי ריבית כלל זאת לאחר שאני במשך כשנתיים שולח אימלים וטלפונים רבים ושואל היכן מושקע כספי  באיזה בנק !!באיזה אפיק  !! האם אפיק שיקלי או דולרי!!! מבקש לקבל דפי חשבון כבר שנתיים ותמיד נתקל בסרוב או בהתחמקות אלגנטית... אפילו דף הפקדה ראשוני לא קיבלתי (יש ברשותי רק קבלה של עו"ד על קבלת הכסף מהקונה במועד התשלום) שאלתי מה עלי לעשות??? האם זה תקין  ??? האם אני צריך לפנות בתלונה ללשכת עו"ד ??? או שזה הליך נורמלי ותקין!!! כאשר אני לא מקבל דפי חשבון כלל איך אני יכול לדעת שהכסף לא היה בישמושו  האישי של העו"ד  בתקופה זו??? כשבדקתי בבנק הפועלים (כי התברר שמשם הועבר הכסף לבסוף) נמסר לי שלמרות שהריביות נמוכות בשנתיים האחרונות הריבית הנהוגה בבנק בממוצע של השנתיים האחרונות במספר תוכניות בריבית דריבית היא של  לפחות כ- 1%  אודה לתשובתכם עדי

    • הצודק והחכם
      יועמש | 10/06/2010 14:56

      חוק הנאמנות קובע שנאמן חייב לתת דין וחשבון. זכותך לדרוש זאת ממנו: מתי הפקיד, כמה ריבית קיבל, כמה עמלות שילם. הניחוש שלי? לא הפקיד בכלל, או שהפקיד אבל השאיר בחשבון ולא סגר אותו, וגם היו מקרים של עורכי דין שהשתמשו בכסף. כיוון שהסכומים בסופו של דבר לא גבוהים, שקול אם להיות חכם ולא רק צודק, ולבזבז אנרגיה בעניין. שקול גם את האפיק של תלונה ללשכת עורכי הדין.